Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 06:45

УДАР розпочав "Люстрацію влади"

Автор: Фото надане прес-службою партії УДАР
  Людмила Станіславенко: ”Після виборів 28 жовтня УДАР змінить Україну”
Людмила Станіславенко: ”Після виборів 28 жовтня УДАР змінить Україну”

5 вересня по всій Україні стартувала акція УДАРу — "Люстрація влади". Вінницький УДАР долучився до неї.

Активісти УДАРу спільно з вінничанами розпочинають збирати інформацію щодо конкретних фактів корупції у Вінниці й області з боку державних службовців, прокурорів, суддів, керівників бюджетних організацій.

Від 5 вересня в агітаційних наметах УДАРу кожен громадянин, який стикався з корупцією, може заповнити спеціальні бланки та вкинути їх у скриньки з логотипом акції. Залишити відомості про корупціонерів також можна буде в електронному вигляді — на спеціальному сайті www.stophabar.org

УДАР складе список корупціонерів. 1 жовтня за результатами акції проведуть підсумкову прес-конференцію, де оприлюднять прізвища чиновників та керівників, діяльність яких викликає найбільше нарікань у громадян.

У Вінницькому УДАРі переконані — державна корупція і безвідповідальність влади є ключовими проблемами сьогоднішньої України. Без їх подолання неможливо побудувати життя за європейськими стандартами — ні в політиці, ні в побуті. Зламати корупційну систему означає створити можливість для розвитку України, підвищити якості життя відповідно до європейських норм.

— Вирішальне значення має усунення причин, що провокують корупцію. Вона виникла через непотрібну, зайву і шкідливу залежність людини від чиновника, його волі чи свавілля. Викорінення передумов корупції потребує прозорих, чесних, моральних економічних відносин, — каже кандидат у народні депутати від партії УДАР по округу №11 Людмила Станіславенко.

— Ми розпочинаємо бій із корупцією по всій Україні. Це підготовка до початку повномасштабної люстрації влади. Зібрана інформація в майбутньому стане основою для антикорупційних розслідувань, що їх проводитиме спеціальне Антикорупційне агентство після його створення за ініціативи партії УДАР. Відповідний законопроект підготувала команда Кличка, — говорить  кандидат у народні депутати від УДАРу, член Політради партії Геннадій Ткачук.

— Крім того, ми пропонуємо громадянам висловити свої пропозиції щодо можливих антикорупційних заходів у країні. І не виключено, що значна частина їх може лягти в основу законопроектів, які ініціюватиме фракція УДАРу в наступному парламенті, — розповідає Людмила Станіславенко.

А лідер УДАРу Віталій Кличко переконаний, що українці мають усі шанси жити заможно, якщо подолають корупцію і проведуть антикорупційну люстрацію:

— Певен, що Україна має колосальний потенціал і протягом 20 років незалежності його не реалізувала. Ми будуємо демократичне суспільство, говоримо про європейські та світові стандарти життя, але, на жаль, до них нам дуже далеко. Заважає шалена корупція, спротив чиновницького апарату. Тож антикорупційна люстрація — це необхідність.

У Вінниці та містах і селах області УДАР розпочинає активні дії з виявлення корупціонерів. Прийдіть до пікету УДАРу і повідомте про відомого вам чиновника чи службовця-корупціонера.

Настав час УДАРу!

Зараз ви читаєте новину «УДАР розпочав "Люстрацію влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути