середа, 05 січня 2011 17:25

У тюрмі одружилося 60 пар

20 грудня у Вінницькій виправній колонії №86 одружилися вінничанин 40-річний Орест, що відбуває строк за розповсюдження наркотиків, і киянка 24-річна Олена.

На церемонію наречена запізнюється на півгодини.

— Нє, сцен із фільму "Сбєжавшая нєвеста" не буде. Лєнок мене сильно любить! — говорить Орест. — Сама запропонувала розписатися тут. Ми познайомилися три роки тому в Криму. Прямо на пляжі. Лена — мєчта! Блондинка, рост 174 сантиметри. Полюбили один одного зразу. Як повернувся у Вінницю, мене зразу пов'язали. Лєна дзвонила на мобільний, але він був уже відключений. Я потім сам їй сказав, що в тюрмі. Вона чотири рази приїжджала сюди на свіданки.

Заходить Олена. Вона в яскраво-рожевій блузці та чорній спідниці. Нігті нарощені, пофарбовані в тон блузки. Із нею приїхали батьки та рідні Ореста. Молодят розписує працівниця Вінницького міського РАЦСу. Процедура займає трохи більше хвилини.

— Пара ставить підписи, і все. Обручками не обмінюються. Бо в'язням їх носити заборонено, — каже заступник начальника установи Олег Вітринський, 37 років. — За 2010-й у нашій колонії це 18-те весілля. Найбільше було в серпні — одразу три.

Святкувати подію Орест з Оленою та рідними йдуть до кімнати тривалих побачень. Родичі привезли із собою закуски.

— Але свято пройде навіть без шампанського. Тут вживати алкоголь суворо заборонено, — пояснює Вітринський.

На Вінниччині 2010 року у восьми тюрмах зареєстрували шлюб 60 пар.

— 2009-го відгуляли півсотні весіль, — додає Ганна Тітовська з обласного управління Державного департаменту з питань виконання покарань. — У принципі, такі весілля мало чим відрізняються від звичайних. Бува, наречені приїздять у весільних сукнях.

Зараз ви читаєте новину «У тюрмі одружилося 60 пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути