Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 18:53

У Польщі Олені Даниліній запам"яталася тушкована капуста

Минулої зими вінничанка 24-річна Олена Даниліна скористалася послугами компанії "Олві Тур" і на 10 днів поїхала до Польщі. Там смакувала страви місцевої кухні, навчилася кататись на сноуборді й зачарувалася Краківським замком.

— Я із друзями відпочивала в курортному місті Криниця-Здруй, — розповідає Даниліна. — Жили у затишному тризірковому готелі, ласували смачними польськими стравами. Особливо сподобалася різдвяна вечеря. Поляки, як і ми, готують на стіл 12 страв. Головною серед них є кутя, як і в нас. Мені сподобалася тушена капуста з м"ясом — бігус. Страва ніби звичайна, але в неї такий специфічний смак, її не можна ні з чим порівняти. На горі Яворжина я каталася на сноуборді. Тільки гірськолижним курортом ми не обмежувалися. Їздили у Краків. У пам"яті залишилася картина — кришталева Вісла і височенний замок над нею. На мить здалося, що я ніби в казці. А ще їздили саньми вночі лісом, освічуючи свій шлях факелами. Емоцій було море. Я раніше навіть не уявляла, що так можна відпочивати.

Відпочити дев"ять днів коштуватиме 450 євро

Від Польщі й поляків у Олени залишилося гарне враження, хоча з місцевими жінка спілкувалася небагато:

— А країна чистенька, досить мила й затишна. Наче сусіди, а з Україною годі рівняти.

До того як поїхати до Польщі, Олена була в Угорщині, Чехії, Австрії й Німеччині. Працює менеджером у будівельній фірмі. Із батьківщини Шопена й Міцкевича вінничанка привезла чимало сувенірів.

— Мені найбільше подобаються дракончики, які я придбала у Кракові, — каже Олена Даниліна. — Береш його в руки й одразу згадуєш романтичну легенду про краківського князя, що переміг дракона і врятував красуню. А далі починаю згадувати всю мандрівку: гору Яворжина, замок і чарівне озеро, сноуборд, факели й веселі голоси у нічному лісі, тушковану капусту й наш затишний готель. Хочу на цей Новий рік ще раз потрапити в казку. Дізнавалася — зустріти Новий 2009-й у Польщі та відпочити там дев"ять днів коштуватиме 450 євро, а для дітей — 430.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі Олені Даниліній запам"яталася тушкована капуста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути