Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 18:43

У Мізяківських Хуторах згорів столярний цех

10 січня близько 16.00 у столярному цеху в селі Мізяківські Хутори Вінницького району загорівся дах.

— Я ж тільки вклав у ремонт цеху 50 тисяч гривень, — бідкається підприємець Валерій Марущак, 37 років. — Хотів робити на замовлення дерев"яні сходи та вікна.

Імовірно, пожежа сталася через несправну піч на дровах. Пожежники виявили на одній із її стін великі тріщини. Вогонь зайнявся через іскри, що вилітали з них.

Рік тому Марущак узяв в оренду на 49 років двір будівельної бригади колишнього колгоспу поряд зі своїм будинком. Щомісяця має сплачувати по 300 грн.

— Уже встиг покласти на всі 45 квадратних метрів приміщення новий шиферний дах, поставив обладнання, — веде далі чоловік. — Того дня працівники валили стіни в кінці будівлі. Там збирався зробити кімнату для робітників із душовою, санвузлом.

Пожежа виникла в іншій частині столярні, де не було людей.

— За десять хвилин рятувальники вилили дві тонни води на дах, але вогонь не змогли затушити, — зауважує Валерій. — Коли приїхали ще дві машини з Вінниці та сусідньої Стрижавки, я попросив лити воду на обладнання, щоб не згоріло.

Усередині стояли вісім столярних станків по $2–6 тис. Винести їх не могли, бо вони важать до 2,5 т.

— Усі станки врятували, лише токарний обгорів наполовину, — розповідає чоловік. — Він стояв біля дерев"яної стіни, яка на нього впала. Решту обладнання просушимо, воно має працювати. А от саме приміщення вигоріло повністю.

Столярню Марущак збирається відновлювати. Каже, на це піде в кілька разів більше грошей, аніж до пожежі. Поставить металеві вікна, двері та дах.

Чоловік хоче запропонувати односельцям поставити в Мізяківських Хуторах кілька цистерн із водою для пожежників. Село — велике, ділиться на кілька хуторів. У деяких місцях ставки розташовані за 9 км.

— Доки машина поїде заправитись водою, хата може згоріти, — пояснює Валерій.

Зараз ви читаєте новину «У Мізяківських Хуторах згорів столярний цех». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути