Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 17:51

У Грузії кілограм мандарин коштує 50 копійок

Автор: фото: Тетяна ЗЕМЛЯКОВА
  Хмельничанка Раїса Прозуровська бере кілограм грузинських мандаринів на продуктовій алеї  біля речового ринку по Львівському шосе. Каже, на Новий рік братиме не менше 7 кілограмів
Хмельничанка Раїса Прозуровська бере кілограм грузинських мандаринів на продуктовій алеї біля речового ринку по Львівському шосе. Каже, на Новий рік братиме не менше 7 кілограмів

"Цього року в Грузії дуже хороший урожай мандаринів, — розповідає грузин Томас Есепідзе російською. Він торгує поблизу виходу з критого торгового павільйону на продовольчому ринку Хмельницького. — Літо було спекотним. Мандарини в нас завжди дешеві. Кілограм зараз 50 копійок коштує".

Перші грузинські мандарини на центральному продовольчому ринку Хмельницького з"явилися два тижні тому. Нині їх побільшало. Продають фрукти по 6 грн/кг. Дрібні — по 5.

40-річний Хасан Тебідзе за кілограм мандаринів просить 4,3 грн на оптовому ринку Хмельницького в мікрорайоні Дубове. Каже, цього року збирав у Батумі по 200–300 кг мандаринів із дерева.

Хмельничанка Раїса Прозуровська, 56 років, купує 3 кг грузинських мандаринів на продуктовій алеї поблизу речового ринку на вулиці Львівське шосе.

— На Новий рік буду брати 6–7 кілограм мандаринів, — каже жінка. — Лише грузинських, бо оті схрещені не такі добрі. Хоч солодкі, але мають неприємний присмак.

Клементину, мандарин схрещений із апельсином, продають по 9 грн.  Кілограм ізраїльських мандарин сорту Джаффа коштує 10 грн. Їх майже не беруть, бо найдорожчі.

Продавці у Хмельницькому кажуть, що до Нового року мандарини подорожчають на гривню. Вінницькі торговці прогнозують збільшення ціни на 1,5 грн.

— Так це ж основний продукт Нового року, — жартує продавець 30-річний Алам Калахадзе. — Тиждень тому ми продавали грузинські мандарини по 6 гривень, а тепер ціна впала на 50 копійок, бо їх багато привезли.

На ринку "Привокзальний" у Вінниці грузинські мандарини коштують 5,5 грн/кг. За іспанські просять 8 грн. На цінниках пишуть "дуже солодкі".

Продавці скаржаться, що перед Новим роком великі черги біля оптових складів. Треба чекати день. Тому, кажуть, і піднімають ціну.

— А ви не чекайте свят, а купуйте зараз, — підказує 41-річна продавчиня Людмила Броварна. — Беріть мандарини з зеленими шкірочками. Вони два, а то й три тижні лежатимуть.

На свята також подорожчають на гривню апельсини та ківі.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії кілограм мандарин коштує 50 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути