четвер, 08 квітня 2010 16:58

У центрі зайнятості викладатимуть іноземні мови

— Стою на обліку в центрі зайнятості, — каже вінничанка Аліна Одинецька, 30 років. — За фахом економіст, роботи для мене немає. Від знайомої почула, що в травні можна буде записатися на безплатні курси  англійської та польської мов. Людей будуть направляти на тимчасові роботи в ті міста, де проходитиме Євро-2012.

— Такого в нас поки що нема, — говорить спеціаліст Вінницького обласного центру зайнятості Валентина Зарудняк. — Здебільшого перенавчаємо на газоелектрозварювальників, вишивальниць, майстрів із художнього плетіння лози, перукарів, слюсарів. Про те, що безробітні вивчатимуть іноземні мови в центрах зайнятості, чула. Але, скоріш за все, наша область не попаде до цієї програми. Бо до Євро-2012 не маємо відношення.

Навчати безкоштовно англійської та польської мов почали у Львівському та Київському центрах зайнятості. Обіцяють, що після прийняття бюджету таку послугу запровадять в усіх подібних районних і обласних установах. Тих, хто навчатиметься на курсах, працевлаштують продавцями і барменами.

Зараз ви читаєте новину «У центрі зайнятості викладатимуть іноземні мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути