Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2009 17:09

Темношкіра росіянка приїде на фестиваль зі своїм оркестром

Автор: фото надане організаторами фестивалю ”Міжнародні дні джазової музики”
  Вінницький муніципальний оркестр ”Він Бенд” у вересні 2008 року на сцені зали обласної телерадіокомпанії під час свого першого виступу на джаз-фестивалі. Цьогоріч оркестр гратиме з американцем Луїзом Сімасом. Репетиції проводили по Інтернету
Вінницький муніципальний оркестр ”Він Бенд” у вересні 2008 року на сцені зали обласної телерадіокомпанії під час свого першого виступу на джаз-фестивалі. Цьогоріч оркестр гратиме з американцем Луїзом Сімасом. Репетиції проводили по Інтернету

26–27 вересня у Вінниці відбуватиметься XIV фестиваль "Міжнародні дні джазової музики".

— Цьогоріч умовно назвали його "Веселим", — каже директор фестивалю Павло Третьяков, 37 років. — Твори, які виконуватимуть музиканти, мають легкий, веселий та жартівливий характер.

"Міжнародні дні джазової музики" відкриє програма "Джаз та класика" народного артиста України Мирослава Скорика. Композитор написав її спеціально для фестивалю. Виконає з камерним оркестром Вінницької обласної філармонії "Арката".

— Зіграємо п"ять джазових п"єс, — розповідає диригент оркестру Георгій Курков, 55 років. — Ноти від Мирослава отримали два тижні тому, репетируємо щодня. Буде одна генеральна репетиція.

У суботу також виступлять бразильський квартет Ренато Боргетті та німецький гурт Міхаеля Портера.

— Ренато Боргетті — суперзірка серед музикантів Бразилії, — говорить Третьяков. — Одна з його останніх робіт "Веселий бал" номінована на премію Латіно Гремі. Назва німецького гурту перекладається як "Красуні і ритми". Вони грають джаз з елементами блюзу, фанку, африканських та карибських мотивів. Це родинний ансамбль, до його складу входять батько та дві доньки.

Ноти отримали два тижні тому, репетируємо щодня. Буде одна генеральна репетиція

27 вересня о 16.00 виступатиме американський співак і піаніст Луїз Сімас. Він гратиме з вінницьким джазовим оркестром "Він Бенд".

— Із Луїзом почали працювали за півтора місяця до початку фестивалю, — розповідає директор оркестру Анатолій Ряполов, 40 років. — Висилали одне одному музичні записи по Інтернету. Він тренувався у себе, а ми у себе. Щоб прочитати його листи, мусили запрошувати перекладача. Є значна різниця у значенні англійських та слов"янських музичних термінів.

На запрошення губернатора Вінничини Олександра Домбровського на захід приїде з Росії темношкіра виконавиця блюзу Вікторія П"єр-Марі.

— Вікторію називають російською Еллою Фіцджеральд, — каже Павло Третьяков. — Співачка має унікальний голос у майже п"ять октав. Її шоу — мікс джазових хітів та творів світових виконавців, наближених до них. Вікторія приїде із власним "Вікторіанським балетом" та оркестром "П"єр-Марі Бенд".


Концертна зала обласної телерадіокомпанії. Адреса: Вінниця, вул. Театральна, 15, тел. 69 00 25. Вартість квитків 10–40 грн.

Зараз ви читаєте новину «Темношкіра росіянка приїде на фестиваль зі своїм оркестром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути