пʼятниця, 23 липня 2010 09:34

Субсидію не дадуть мешканцям неприватизованих квартир

Житлові субсидії оформлятимуть за спрощеною схемою, пообіцяв цього тижня Василь Надрага, міністр праці.

Бланки та зразки заяв, декларації про доходи розішлють поштою 9 млн пенсіонерів. Їх можна буде заповнити, не виходячи з дому. Як заявив міністр, визначатимуть потенційних отримувачів субсидій за даними Пенсійного фонду. Про інших громадян не йшлося.

— Поки що це тільки на словах. Відповідної постанови нема, тому в цьому напрямку ми ще не працюємо, — каже 59-річний Микола Черненко, начальник Пенсійного фонду Вінницької області.

Однак цього року змінилися умови призначення субсидії на оплату комунальних послуг, електроенергії та опалення. Працездатним сім"ям її дадуть, якщо витрати на житлово-комунальні послуги перевищують 15% місячного доходу. Раніше було 20%. Пенсіонерам, родинам з неповнолітніми дітьми, інвалідам першої-другої груп допомогу призначать, якщо витрати на комунальні послуги перевищують 10% доходу. Відповідні зміни внесли у постанову Кабміну N848 від 21 жовтня 1995 року.

— До уваги беремо доходи всіх приписаних до квартири мешканців. Враховуємо стипендію, допомогу при народженні дитини, аліменти, отримані впродовж півроку, — пояснює Тетяна Козак із Солом"янського районного управління з питань субсидій Києва. — Субсидію зможуть отримати й ті, хто має кілька квартир. Раніше це було заборонено. Але ті, хто орендує квартиру або живе у неприватизованій, взагалі не мають право на субсидію.

Вінничани 27-річні Наталя та Олександр Танцюра живуть у приватному будинку. Вдвох отримують 2 тис. грн.

— Минулої зими ми витрачали на опалення 425 гривень у місяць. Отримували дотацію 25 гривень. Із серпня газ подорожчає наполовину. Без субсидії ніяк не обійтися.

Зараз ви читаєте новину «Субсидію не дадуть мешканцям неприватизованих квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути