субота, 17 листопада 2007 07:09

Студентам подарували від мера торт із зефірною заліковкою

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Третьокурсники Вінницького педуніверситету Ірина Ковальська та Максим Горбачук танцюють на студентському балу. Раніше вони відвідували гурток танців
Третьокурсники Вінницького педуніверситету Ірина Ковальська та Максим Горбачук танцюють на студентському балу. Раніше вони відвідували гурток танців

Перший студентський бал відбувся у Вінниці 15 листопада. На нього запрошували студентів з усіх вінницьких університетів — 50 найкращих за успішністю і 50 тих, за кого проголосували на сайті мерії. Кожен міг привести з собою друга чи подругу.

Святкування проходило в ресторані "Дубовий гай" за містом.

— Щороку вітаємо студентів з їхнім святом, але у кожен університет потрапити неможливо, і вирішили зібрати їх в одному місці, — пояснює мер Вінниці Володимир Гройсман, 29 років, і прямує до зали на другий поверх.

Мер та губернатор області Олександр Домбровський, 45 років, після привітання студентів цілий вечір провели в окремій кімнаті. Туди ж сходилися і ректори університетів із дружинами. На дверях чатував охоронець ресторану і нікого до них не впускав.

Вальс на балу затанцював лише запрошений колектив "Грація". Для студентів улаштували звичайну дискотеку під виступ вінницького гурту "Клондайк".

— Суперово, що є жива музика і нема якоїсь програми, — ділиться враженнями п"ятикурсник 22-річний Віталій Барчук із Калинівки. — Ми зазвичай День студента відмічали в гуртожитку з пляшкою вина та кислотною музикою.

Студентам на балу подавали лише шампанське. Після завершення на столах лишалися  невідкорковані пляшки. На тарілках були корзинки з салатами і бутерброди з червоною рибою, ікрою та ковбасою. У вазах — банани, виноград, порізані ананаси та апельсини.

О 22.00 на візку викотили двоярусний 40-кілограмовий торт — подарунок від мера. Зверху на ньому помістили заліковку, зроблену з зефіру. Усередині можна було прочитати написи: "Зараховано" та "Відмінно". Бісквіту з желе та зефіром вистачило всім.

19-річній Олені Смірновій із Торгово-економічного університету подарували невеличку корону. Дівчина навчалася у вінницькій школі N4, де щоосені проводили "Пушкінські бали".  На них школярі в бальних сукнях танцювали вальси, показували міні-вистави.

— Цей студентський бал неординарний, живий, — розповідає Олена. — У школі нас дресирували, куди йти, як себе поводити, давали ролі. А тут можна було себе виразити.

Після занять дівчина підзаробляє перукарем у салоні "Кароліна". Зачіску їй робили колеги по роботі. Волосся прикрасили великими білими трояндами. Вона одягла довгу приталену синю сукню з нашитими білими квітами.

Королем обрали 18-річного вінничанина Олексія Шевчука з Європейського університету.

— Не всі студенти могли брати участь у балі, — розповідає начальник відділу молоді і туризму 33-річний Руслан Анфілов. — Наступного року бали спочатку проведуть у кожному університеті, а потім той, що проведе найкращий бал, отримає від мерії кошти на організацію свята для всіх студентів.


Партнерку викладач впустив на підлогу

Студенти Хмельницького університету управління та права організували танці з викладачами. Пари тренувалися у старій танцювальній залі корпусу, де колись був Будинок офіцерів. На День студента, 14 листопада, виступали три студентки і три викладачі.

Заступник декана юридичного факультету 26-річний Володимир Нагнибіда за три тижні навчився танцювати пасадобль. Його партнеркою була п"ятикурсниця Анастасія Кондратюк. Тренувалися вечорами, через день. Настя — професіонал, з десяти років займається танцями.

— І як учитель дуже хороша, думаю, завдяки цьому ми й випередили дві інші пари, — каже Володимир Нагнибіда.

Ще одна пара танцювала український народний танець. Під час його виконання викладач Іван Костяшкін підняв партнерку і не втримав. Студентка Ольга Голова впала. П"ятеро дівчат, які підтанцьовували їм, підійшли та прикрили дівчину довгими туніками. Потім сіли на підлогу, імітуючи купальську річку.

Викладач Ельвіра Молдаван і студент Євген Дей танцювали суміш танго і квікстепу.

— Шоу "Зоряні дуети". Це були не тільки танці, — розповідає голова студради 20-річна Алла Сліворська. — Студенти разом із викладачами показували уривки з комедій "Весілля в Малинівці", "Дванадцять стільців" та інших.

Свято планують зробити традиційним.


Тетяна ЗЕМЛЯКОВА

Зараз ви читаєте новину «Студентам подарували від мера торт із зефірною заліковкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути