Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2008 17:35

Вистави монотеатру "Кут" привозять у районні ліцеї

Автор: фото: Тетяна ЗЕМЛЯКОВА
  Актор Володимир Смотритель 1995 року на фестивалі ”Море сміху-95” представляв сатиричну виставу ”Сало в шоколаді”. Розділив тоді перше місце з Андрієм Данилком
Актор Володимир Смотритель 1995 року на фестивалі ”Море сміху-95” представляв сатиричну виставу ”Сало в шоколаді”. Розділив тоді перше місце з Андрієм Данилком

Актор Хмельницького міського монотеатру "Кут" Володимир Смотритель, 54 роки, випустив диск патріотичної співаної поезії "Фас". До альбому ввійшли 11 пісень на вірші Тараса Шевченка, Василя Стуса, Ігоря Байдака, Йосипа Осецького. Смотритель також є автором музики.

— На диску зібрані пісні за 15 років. Стільки існує монотеатр "Кут", — пояснює митець. — Я протягом цього часу не випускав із рук гітари. Вона присутня майже в усіх моїх моновиставах. Восени ми з Ігорем Байдаком презентували спектакль "Мертві душі, або Диви, яка кака намальована!" за Гоголем. Там звучать пісні "Вальс на зоні" та "Фас".

Чому диск називається "Фас"?

— Тому що життя тисне з усіх сторін. Не знаєш, із якого боку на тебе проблеми нападуть наступної хвилини. Хотів назвати диск "А-у", але передумав. Забагато низькопробних пісень, де використовується цей вигук.

Чим відрізняється гра в монотеатрі та у звичайному?

— На сцені монотеатру один актор. У монозабаві "Сало в шоколаді" доводиться грати одночасно комуніста, колишнього зека, прапорщика, діда та психічно хворого. У звичайному театрі все зав"язується на діалозі. А тут ти вийшов і годину один на сцені. Будь-яка роль тяжка, нею треба перехворіти. Усього в репертуарі "Кута" дев"ять моновистав.

Є така роль, якої ви не виконали б ніколи?

— Можна грати все, тільки потрібен хороший режисерський хід.

Ви з театром із грудня відвідали понад 30 ліцеїв у районах.

— Це в рамках нового проекту "Мистецький міст". Не всі ліцеїсти з села чи райцентру приїдуть до Хмельницького в театр. Ми попередньо домовляємось і приїздимо. Граємо на сцені актового залу після занять. Такого ефекту навіть ми не чекали. Молодь сприймає гру на сцені бурхливо.

Згодом поїдемо у тур областями України. Нас у цьому підтримало обласне управління культури.

Диск за 20 грн можна придбати лише у музичній крамничці при театрі "Кут". Його наклад 500 примірників.

Зараз ви читаєте новину «Вистави монотеатру "Кут" привозять у районні ліцеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути