четвер, 26 березня 2009 17:53

Солдат Юрій Ковальчук порізав вени

19 березня Юрій Ковальчук, 20 років, закрився в туалеті військово-медичного центру у Вінниці і порізав собі вени.

Ковальчук служить у Калинівській військовій частині. Тиждень тому він утік з армії. Скаржився, що у нього боліла спина, а фельдшер відвів його до невропатолога замість вертебролога. Солдата-втікача затримали у батьків, у селищі Піщанка, щойно він приїхав додому. Після повернення до частини Юрія відправили до вінницького військово-медичного центру.

18 березня Ковальчук давав пояснення працівникам служби військового правопорядку. Наступного дня порізав вени. Лікарі зафіксували порізи розміром 7 см на внутрішньому боці передпліччя. Юрій скористався лезом із бритвеної касети.

— 19 березня нас із Ковальчуком виписали з військово-медичного центру за порушення дисципліни, — пише у своїх поясненнях знайомий солдата 18-річний Олег Аваркен. — Але зранку нас ніхто не забрав, тому сказали прибирати туалет. Юра закрився в кабінці. Я йому сказав виходити, підмітати. Він не вийшов. За півгодини прийшов офіцер і вивів Ковальчука.

Психолог зафіксував депресивний розлад і спробу самогубства. Юрія направили до столичної психіатричної лікарні.

27-річний брат солдата Роман Ковальчук згадує, що Юрій був не проти йти в армію. Вважав, що після служби йому легше буде влаштуватися на роботу. Хотів піти працювати в міліцію.

— Я не знав, що в армії буду щодня переносити до двох тонн ящиків із боєприпасами, — пише в пояснювальній Юрій Ковальчук. — Моє уявлення про армію було зовсім інше.

Зараз ви читаєте новину «Солдат Юрій Ковальчук порізав вени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути