четвер, 10 грудня 2009 18:10

Школи знову закрили на карантин

— Чула, що в Ольгопільській школі 19 дітей захворіли на пневмонію, а решту — батьки просто не пустили на уроки, — каже жителька селища Чечельник Валентина Бомко. — У понеділок на заняття не прийшли 200 учнів, усього навчається приблизно 300.

До 14 грудня в навчальному закладі оголосили карантин.

— Діти почали хворіти з 2 грудня, — каже директор школи Віктор Кикавський. — Двічі на день із медсестрою перевіряли кількість дітей. Коли виявляли хворих, відправляли додому. У понеділок і справді на уроки не прийшли багато учнів.

16 учнів Ольгопільської школи перебувають у Чечельницькій райлікарні.

— У дітей виявили вірусну пневмонію легкого ступеню, — пояснює головний лікар Сергій Могила, 42 роки. — До лікарні звернулися 46 дітей із температурою та кашлем. Після аналізів більшість відправили додому. Ця пневмонія не має нічого спільного із каліфорнійським грипом.

У п"яти Ладижинських школах оголосили карантин до 18 грудня. По місту хворіють більш як 15% школярів.

Загалом  по області не працює 36 шкіл: 11 в Гайсинському районі, 5 — в Бершадському, 4 — Теплицькому, по 2 — у Вінницькому та Калинівському.

— 4 грудня вийшов наказ протиепідеміологічної комісії, який дозволяє директорам шкіл самостійно приймати рішення про закриття, — зазначає завідувач епідеміологічного відділу Вінницької обласної санстанції Степан Томін, 44 роки. — Якщо в навчальному закладі захворюваність перевищує 10–15 відсотків. Це ж стосується і садочків, але там ситуація стабільна.

Зараз ви читаєте новину «Школи знову закрили на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути