четвер, 10 лютого 2011 16:58

Скасують чорнобильські зони

З'явились чутки, що скасують чорнобильські зони в кількох районах області. Через це припинять виплати підвищеної пенсії, а школярі не отримуватимуть безкоштовного харчування.

— Справді, є указ президента від 11 жовтня 2010 року номер 937, за яким усі обласні управління у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи мають переглянути чорнобильські зони, — пояснює прес-секретар обласного управління Зоя Цвіркун. — Але для того, щоб зняти чорнобильську зону, потрібно провести аналізи. Узяти пробу ґрунту, картоплі, молока, яєць. Якщо рівень радіації справді знизився, тоді подаємо документи з результатами аналізів на комісію і вони вирішують, знімати зону чи ні. Але обстеження ще не проводили. За законом, кошти на це мали закласти в бюджеті, а їх нема.

Під чорнобильську зону в області попадають Гайсинський, Немирівський, Тиврівський, Томашпільський, Тростянецький, Тульчинський, Шаргородський, Чечельницький райони і місто Ладижин.

— У нашій області діє четверта зона радіаційного забруднення, — пояснює заступник начальника обласного управління соцзахисту Олександр Генераленко. — Люди мають пільги: на п'ять років раніше йдуть на пенсію, дітей забезпечують безкоштовним харчуванням у школах. Навіть якщо зараз говорять про зняття чорнобильської зони, то мова швидше йде про землі сільськогосподарського значення. Пільги для громадян мають залишити.

Зараз ви читаєте новину «Скасують чорнобильські зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути