Ексклюзиви
четвер, 24 грудня 2009 17:58

Сім"я отруїлася чадним газом

По обіді 20 грудня в селі Кісниця Крижопільського району місцеві помітили, як з будинку по вул. Шевченка, 33 йде дим. Люди до приїзду пожежників встигли загасити вогонь.

— У хаті-мазанці знайшли тіла двох дітей, — розповідає Олександр Поцелуйко з районної пожежної частини. — Ліжко, де вони спали, стояло близько до груби. Почав тліти матрац.

Загинули брати Шполер — 2-річний Руслан та Дмитро, 4 роки. Їхня мати Вікторія поклала дітей спати і пішла до сестри, яка живе в іншому кінці села.

Цього дня у Калинівці вчаділи троє чоловіків.

— Ховали місцеву пенсіонерку. На похорон приїхали її двоє братів та син, — каже калинівчанка 25-річна Тетяна Кондратюк. — Ночувати залишилися в її хаті по вулиці Кірова. От так провели в останню путь жінку, що самі загинули.

14 грудня у селі Пиків Калинівського району у ванній задихнулася Олена Рудзевич, 13 років.

— Тільки поставили газовий котел, — продовжує Кондратюк. — Майстрів із газконтори не викликали. Все робили самі. У ванній не було нормальної витяжки, лише невеличке віконечко. Оленка вирішила скупатися, попросила маму принести рушника. Тут котел почав барахлити, чад виходив. Дитина знепритомніла та захлинулася.

15 грудня у вінницьку міську лікарню N1 привезли сім"ю з вул. Фрунзе. 34-річний Андрій Шморгун, його донька Дар"я, 13 років, та 12-місячний син Іван отруїлися чадним газом. Вночі зіпсувалася витяжка газового котла. "Швидку" викликала дружина Антоніна.

Із початку року через несправність приладів опалення на Вінниччині загинули 17 осіб.

— Щороку їздимо районами, де через несправне опалення загинуло найбільше людей. Роз"яснюємо правила безпеки, — говорить Валерій Шпак з обласного управління Міністерства надзвичайних ситуацій. Радимо не складати біля груб, печей дрова та легкозаймисті речі. Просимо не залишати дітей самих вдома.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я отруїлася чадним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути