понеділок, 09 червня 2008 16:25

Родина Колісників у чергу на житло стала 2001 року

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Міністр Юрій Павленко вручає сертифікат і ключі від квартири одній з 20 молодих сімей, що живуть у селі Агрономічне Вінницького району. Жінка тримає  сертифікат, у якому написано скільки років і скільки грошей щомісячно має виплачувати кредит її сім’я.  К
Міністр Юрій Павленко вручає сертифікат і ключі від квартири одній з 20 молодих сімей, що живуть у селі Агрономічне Вінницького району. Жінка тримає сертифікат, у якому написано скільки років і скільки грошей щомісячно має виплачувати кредит її сім’я. К

20 молодих сімей із села Агрономічне біля Вінниці отримали житло. Кредит на квартири їм видав  Державний фонд сприяння молодіжного будівництва.

Вручати ключі приїхав із Києва міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

— Для вручення ключів запрошується позичальник Дмитро Бодовський, — вигукує ведучий.

По ключі йдуть Дмитро, 32 роки, з 2-річним Ярославом на руках. Дружина Валентина веде 7-річного Владислава.

— Чого це він вас позичальниками називає? — питає мати одного з власників квартири, коли Валентина та Дмитро повертаються з ключами.

— Бо гроші на квартиру молодіжний фонд давав, — відповідає їй 30-річна Валентина Бодовська. — Хоча, можна було б і справді якимось приємнішим словом назвати.

Бодовським дісталося двокімнатне помешкання. За нього доведеться щомісячно сплачувати 350 грн.

— До цього ми в гуртожитку жили, на 18 квадратних метрах, — забирає ключі в сина Владислава. — Плата по молодіжному кредиту виходить не набагато вища, ніж плата за гуртожиток. За 25 років весь кредит виплатимо, і квартира буде наша.

Одержати позику може подружжя віком до 35 років, яке проживає в цій місцевості. Для бездітної сім"ї фонд виділяє кошти під 3% річних. Якщо народжується дитина, відсотки не сплачуються. Якщо вже є діти, держава компенсує 25% позики, а за трьох дітей — 50%. Кредит видається з розрахунком, щоб людина виплатила його до пенсії, але не більше, ніж на 30 років.

У селі Агрономічне в черзі на житло стоїть 60 родин.

— Думаю, найближчим часом ми і їх забезпечимо житлом, — показує на котловани під нові будинки заступник начальника Фонду сприяння молодіжному будівництву у Вінницькій області 34-річний Геннадій Чопов. — Уже розпочато будівництво двох нових багатоквартирних будинків.

Юрій Павленко просить голову обласної адміністрації виділяти більше коштів для молодіжного будівництва.

— Вінницькій області державний бюджет з 1998 по 2007 роки виділив 27 мільйонів гривень, а обласний бюджет всього 7,7 мільйона гривень. А, наприклад, Дніпропетровська область тільки за один рік у молодіжне будівництво вкладає 9 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Родина Колісників у чергу на житло стала 2001 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути