четвер, 18 лютого 2010 20:23

Професор відкрив міні-пекарню

11 лютого суспільствознавець і політолог, професор Київського університету ім. Шевченка Федір Кирилюк, 66 років, відкрив на своїй малій батьківщині у селі Саражинці Погребищенського району міні-пекарню.

— Торік брати Віктор і Олександр Равські в одному з колишніх телятників почали вирощувати шампіньйони та гливи, а Костянтин Чепіга зайнявся розведенням кролів, — каже сільський голова Наталія Гриценюк, 48 років. — У селі жартували: що то за м"ясо та гриби без хліба!

На відкритті пекарні Федір Кирилюк обіцяв землякам випікати хліб з екологічно чистих компонентів. Сам вирощуватиме зерно без застосування нітратів та пестицидів. Понад 60 рецептів хліба Кирилюку надали пекарі київського хлібокомбінату. Професор планує зібрати і місцеві рецепти.

Кирилюк придбав будівлю площею 1300 кв. м. На реконструкцію й обладнання витратив близько 400 тис. грн. Планує встановити млин та спорудити біофабрику, яка б щороку давала до 3 тис. т органічних добрив. Проект Кирилюка передбачає залучення близько 1 млн грн інвестицій. Переважно це кошти родини.

— Люди довольні, бо ж будуть робочі місця, — говорить сільський голова. — У пекарню наймуть чоловік 10, а коли проект запрацює на повну, кількість робітників зросте.

Кирилюк пообіцяв продавати односельцям хліб за собівартістю. Кому за 80 років — за півціни, а сторічним даватиме безкоштовно. Першого безплатного буханця вже скуштувала Софія Мельник. Їй у травні виповниться 101.

Підприємство розраховане на випікання 3 т хліба за добу. 105 буханців печуть за 40 хв.

Зараз ви читаєте новину «Професор відкрив міні-пекарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути