понеділок, 30 липня 2012 05:00

Поскаржитися на лікарню можна прокурору

"Минулого тижня в нас на під'їзді наклеїли оголошення, що в лікарню треба прийти з паспортом і показати свої дані. Інакше — обслуговувати не будуть, сімейного лікаря не дадуть. Ми приписані до лікарні на вулиці Першотравневій, 44. Тепер вона називається Центром первинної медико-санітарної допомоги №2. Вони спираються на наказ МОЗ України від 3.01.2012. Я пошукав в інтернеті — немає такого документа. Тепер не знаємо з дружиною, що робити. Чи ризиковано давати лікарям свої паспортні дані? Чи дійсно можуть відмовити в лікуванні?"

Запитує Сергій Грушко, 30 років,

житель мікрорайону Слов'янка у Вінниці

Відповідає 52-річний Анатолій Грачов, завідувач юридичної консультації Замостянського району Вінниці:

— Така вимога лікарні не законна. Що означає, паспорта їм показуй, бо не будемо лікувати? А якщо в мене немає паспорта, вкрали чи я бомж? То не отримаю медичну допомогу? Кожен громадянин має право на охорону здоров'я. Крім того, можемо лікуватися в будь-якому медзакладі на вибір. Це не повинно бути прив'язано до прописки. Може, лікарня хоче собі дані для статистики, щоб знати, скільки на дільниці в них людей. Тоді принесіть їм довідку з жеку — форму №2. Там буде вказано, що ви справді проживаєте за такою-то адресою. Сьогодні є багато зловживань із паспортами. Ніхто потім не знає, де ці дані спливуть. Може, на вас кредити оформлять. Поскаржитися на лікарню можна прокурору.

Зараз ви читаєте новину «Поскаржитися на лікарню можна прокурору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути