четвер, 18 лютого 2010 20:26

Пошкоджений новорічною ялинкою водогін ремонтували місяць

— Із водою на нашій вулиці постійні проблеми. Тому вирішили підвести з іншого району селища, — говорить голова Чечельницької райдержадміністрації Ольга Бесєда. Вона живе у 5-поверхівці на вул. 50-річчя СРСР.

Місяць тому зламався насос на свердловині, вода у квартирах зникла. На новий  потрібно 5 тис. грн. У селищній раді стверджують, що майже кілометр труб до будинку голови райдержадміністрації проклали без погодження з ними.

— Підключилися від свердловини в районі новобудов, — пояснює секретар Чечельницької селищної ради Валерій Савинецький, 47 років. — Усю розводку там робили трубами діаметром 60 міліметрів, а голова врізалася трубою 80 міліметрів. Тепер увесь район лишиться без води.

Проблеми з водопостачанням є по всьому Чечельнику.

— На новий рік поставили ялинку в центрі й через це в нас води не було, — скаржиться місцева Олена, яка живе на вул. Лесі Українки. — У райдержадміністрації пояснили, що ялинку спеціально вкопали в яму, щоб її не здуло вітром. А коли копали ту яму, пошкодили трубу. Одразу ремонтувати не взялися, бо запхали туди йолку. Воду подали на початку лютого. До того доводилося ходити майже за кілометр до криниці.

Доводилося ходити майже за кілометр до криниці

— Комунікації старі, постійно ламаються. Насоси та труби ще 1960–1970-х, — пояснює Валерій Савинецький. — Найгірша ситуація на вулицях Стуса, Зелененького, Лесі Українки та Спортивній.

На балансі сільради — дев"ять свердловин, працюють сім. 2007 року почали будувати новий водогін, який мав забезпечити водою центральну частину райцентру. На проект з облдержадміністрації мали виділити 480 тис. грн, дали — 180. Коштів вистачило лише на пластикові труби.

Воду в Чечельнику подають з 5.00 до 11.00 та з 15.00 до 23.00. Люди скаржаться, що часто комунальники не дотримуються графіка. Вода є по 2–3 год. на день. Місцеві готові доплачувати за цілодобове постачання води, навіть якщо комунальна служба підніме тарифи.

— Зараз кубометр води в нас — 2,5 гривень, але такий тариф нерентабельний, — додає Савинецький. — Треба підняти хоча б до 3,5 гривень. Збільшити подачу води хоча б на кілька годин не можемо, бо втрати води зростуть майже вполовину. Треба спочатку замінити старі труби.

Зараз ви читаєте новину «Пошкоджений новорічною ялинкою водогін ремонтували місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути