У Гайсині на оптовій базі, що на території кулінарної фабрики, та в магазині, який на першому поверсі готелю "Гайсин", продають яйця. Їх привозять із Тишківського чоловічого монастиря. Десяток коштує 8 грн.
— Монахи постять, — розповідає продавщиця Інна, — тому зараз почали доставляти більше яєць. А взагалі у Тишківці гарна екологія, село віддалене від траси. Кури їдять не якусь хімію, а натуральний корм, відходи з їжі, пасуться на великій території. Через це і яйця добрі. Хто купив раз десяток, згодом приходить і бере ще. Жінки перед роботою забігають і записуються — просять, щоб до вечора їм залишили десяток-два. Дехто вже готується до Великодня й набирає яйця про запас.
— Учора взяла цілий лоток, — каже пенсіонерка 70-річна Любов Тонконоженко. — То сховала в холодильник на Паску. Яйця справді домашні, от тільки менші, ніж із птахофабрик.
На ринку в Хмільнику десяток фабричних яєць продають по 8 грн., за домашні просять 12 грн. У Вінниці десяток коштує від 8,5 до 10 грн. Домашні по 14.
— Два тижні тому домашні яйця продавала по 25 гривень. Відколи почався піст, ціну довелося знизити, — говорить Світлана Ткачук, 30 років, продавщиця на ринку Урожай. — Люди частіше стали брати по п"ять штук.
Коментарі