Ексклюзиви
четвер, 03 червня 2010 18:54

Отруїли криницю депутата сільради

31 травня о 18.00 в селі Рогізка Чечельницького району у криниці депутата райради, завуча місцевої школи Зінаїди Ситник виявили забруднення.

— Залили якусь речовину срібного кольору. Чи то ртуть, чи то фарба. Зінаїда Іванівна живе із сином. Криницею користуються лише вони, — каже сільський голова Рогізки Петро Огородник, 54 роки. — Це велика неприємність для села, бо кожен один на другого пальцем тикає.

У селі опечатали забруднену криницю та ще дві, що стояли неподалік, повідомили в обласному прес-центрі Міністерства надзвичайних ситуацій.

— Нюхав ту воду, на запах схожа на карбід, — говорить Олег Шефпаківський, 29 років, начальник відділу надзвичайних ситуацій Чечельницького району. — Як аналізи підтвердять цю речовину, то загрози нема. Хоча, можливо, то фосфат цинку чи алюмінію. Їх використовують для протруєння зерна в сільгосппідприємствах. От це вже серйозно.

У Рогізці 996 жителів, 226 криниць.

Зараз ви читаєте новину «Отруїли криницю депутата сільради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути