Ексклюзиви
понеділок, 26 серпня 2013 07:15

За кімнату в гуртожитку домовляються з комендантом

Мій син вступив до торговельного університету на платне відділення, гуртожитку не дають. Жити в квартирі з хазяйкою не хоче, бо він стіснітєльний, а знімати квартиру дорого. Знайома казала, можна поселитися у приватизованих гуртожитках чи в гуртожитках колишніх і діючих підприємств. Скільки коштує таке житло і як туди можна потрапити?

Запитує 40-річна Надія Климчук із міста Могилів-Подільський

Відповідає рієлтор агентства нерухомості "Твій дім" 34-річний Олександр Шевченко.

— Потрапити в такі гуртожитки можна через комендантів. Домовлятися треба напряму. Колись носили торби, тепер дають гроші. Щоб поселили в хорошу кімнату з однією людиною, комендантові треба дати 600 гривень. Пропозицій про здачу кімнат мало. Нещодавно ми селили студентів у гуртожиток підприємства "Маяк". Одну дівчину поселили в гуртожиток інституту вдосконалення вчителів. Більшість пропозицій із сімейних гуртожитків у мікрорайоні Тяжилів та вулиці Київської, там приватизовані кімнати, зроблений ремонт. Умови проживання в таких гуртожитках кращі, ніж у студентських. Постійно є гаряча та холодна вода. Часто здають кімнати з пральною машинкою, мікрохвильовкою, за таку доведеться заплатити від 1000 гривень. Кімнату без ремонту та з кухнею на 20 помешкань можна винайняти за 650 гривень. Зараз модно здавати кімнати у квартирах без власника, по типу гуртожитка. Місце обійдеться у 350 гривень із людини. Але я своїм клієнтам не раджу їх. Зазвичай кімнати в таких квартирах погано замикаються, сусіди забирають харчі та речі на кухні. Були випадки, коли в моїх клієнтів винесли ноутбук та гроші. Винних так і не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «За кімнату в гуртожитку домовляються з комендантом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути