понеділок, 31 грудня 2012 06:30

Треба створити сім тисяч робочих місць

— Про призначення Івана Мовчана губернатором я знав ще у суботу, одразу ж його привітав, — каже екс-губернатор Вінниччини, народний депутат України Микола Джига, 63 роки. — Але не спав до останнього дня. Навіть, коли знав, що була розмова у президента. Тільки в понеділок зранку побачив — є указ. Іван Михайлович мій протеже. Є багато-багато "за", чому я хотів такого губернатора. Він вінничанин, виріс на подільській землі і досвідчений аграрій. А область на 75 відсотків складається з агропромислового комплексу.

Ви перший губернатор, що об'їхав усі райони. Будете радити наступнику, щоб продовжив вашу практику?

— У Піщанському районі, коли взнали, що я приїду, позакривали всі хати, магазини і вийшли на дорогу з квітами. Зустрічали мене, як Гагаріна. Усі хотіли побачити, який же той губернатор. Казали, що не такий я вже старий, як у телевізорі. Помітив, що люди хочуть живого спілкування. Вислухати людину — це вже  половина вирішення проблем. Дратує, що в нас постійно щось святкують. На це йде дуже багато часу і грошей. Працювати треба!

Найчастіше люди скаржились на погані дороги, просили провести газ. Якої ще допомоги потребують в області?

— Багато людей зверталися по грошову допомогу від тисячі до 5 тисяч гривень, щоб купити ліки. Просили допомогти з роботою. Треба створити хоча б сім тисяч нових робочих місць, ліквідувати заборгованість по зарплатам. Довести до завершення реформу медичного обслуговування. Надати більше повноважень сільським радам, щоб вони могли оформляти спадщину та вирішувати питання земельних відносин. Стабілізувати ціни на молоко.

Назвіть найпроблемніші райони області. Як порадите наступнику вирішувати їх проблеми?

— Найважче у найвіддаленіших районах — Піщанці, Чечельнику, Оратові, Чернівцях. Ці райони дуже бідні, потребують постійної фінансової допомоги.

У Шаргородському районі згадують вас як губернатора, що зробив дороги. Що найбільш значного зробили для області?

— При мені відкрили школу-гімназію в Шаргородському районі та школу у Томашполі. Це одні з найкращих навчальних закладів в Україні. Калинівську об'їзну дорогу добудували, поліклініку в Шаргороді. "Здали під ключ" 9-поверхівку хірургічного центру, що є найсучаснішим в Україні. Також запустили в Турбові пелетний завод. Зробили ремонти у всіх ФАПах, закупили автомобілі для медиків. Практично в усіх школах області зробили внутрішні вбиральні.

Що вам найбільше подобалося в роботі голови облдержадміністрації?

— Це були найкращі роки мого життя. Бо я постійно був у русі, з людьми.

Зараз ви читаєте новину «Треба створити сім тисяч робочих місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути