четвер, 15 квітня 2010 20:03

Новий губернатор приглядається до керівників районів

Автор: фото: Марк ЖУРАВЕЛЬ
  Губернатор Вінниччини Володимир Демішкан (на фото ліворуч) 7 квітня спускається із зали облдержадміністрації, де його щойно представили. Позаду йдуть чиновники, яких новий керівник області одразу покликав на першу нараду
Губернатор Вінниччини Володимир Демішкан (на фото ліворуч) 7 квітня спускається із зали облдержадміністрації, де його щойно представили. Позаду йдуть чиновники, яких новий керівник області одразу покликав на першу нараду

6 квітня Вінницька область отримала нового губернатора. Ним став 60-річний Володимир Демішкан. За перший тиждень своєї роботи він не робив ніяких публічних заяв. Його перше розпорядження 7 квітня стосувалося економічного розвитку Вінниччини.

— Перше, що зробив Володимир Федорович, підписав розпорядження про створення організаційного комітету щодо економічних реформ у області, — говорить Валерій Коровій, 45 років, заступник голови облдержадміністрації. — Нарада з цього питання тривала три години. Створили робочу групу, яка допрацює відповідні пропозиції.

Також Володимир Демішкан разом із заступниками підготував окреме звернення до Кабміну щодо фінансування бюджетних установ.

— Триває нормальна робота. Звичайні робочі будні, — продовжує Коровій. — Графік дуже напружений. Вже 8 квітня губернатор взяв участь у нараді всіх керівників областей в адміністрації президента. 11-го у Генеральному Консульстві Республіки Польща висловлював співчуття польському народу з приводу загибелі в авіакатастрофі їхнього президента. 13-го брав участь у семінарі-нараді з міністром регіонального розвитку та будівництва Володимиром Яцубою.

Кадрових змін в області доки не було. Кажуть, новий губернатор приглядається до працівників ОДА та РДА. Вони сподіваються, що "крутих чисток" не буде. Адже поки що Демішкан показав себе як людина, яка цінує у владі професіоналів із досвідом роботи. Перше враження чиновників облдержадміністрації — він людина фахова і має великий досвід управлінця.

Демішкан від двох шлюбів має чотирьох дітей

— Відповідно до закону, всі заступники губернатора написали заяви на складання повноважень. Це стандартна процедура, яка проводиться завжди при зміні губернатора, — зазначає Валерій Вікторович. — Ніхто не звільняється до розпоряджень голови ОДА. Тепер будемо чекати, кого поновлять на посаді. Решті підпишуть заяви.

Володимир Демішкан народився у Кіровоградській області. Від двох шлюбів має чотирьох дітей. Закінчив Донецький політехнічний інститут. Член Партії регіонів, народний депутат України з 2007 року. До цього був заступником міністра транспорту, очолював "Укравтодор".

Ходять чутки, що колишній податківець Володимир Дець претендує на крісло першого заступника губернатора. Заступником з аграрних питань має бути "литвинівець" Іван Мовчан, який зараз керує приватним підприємством "Кряж". А його однопартійцю Василю Чернію, який зараз очолює аграрний сектор області, обіцяють місце у Верховній Раді. Ще одним кандидатом називають екс-керівника "Вінницяобленерго" та заступника голови обласної податкової Олега Ковтуна. Кажуть, що кількість заступників буде 4, а не 5, і єдиним, хто може зберегти посаду, буде комунальник Василь Жердецький. Інші, навпаки, говорять, що у Любові Спірідонової, яка відповідає за гуманітарний напрям, більше шансів залишитися в кріслі, бо вона в Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Новий губернатор приглядається до керівників районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути