пʼятниця, 14 вересня 2007 07:03

Назвали три кращі приватні будинки Вінниці

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Господарі кращого будинку вінницького району Старе місто Дмитро та Валентина Філіпи на своєму обійсті по вулиці Богомольця, 43. Над їхніми головами на палях стоїть бесідка, в яку господар запрошує гостей пити пиво
Господарі кращого будинку вінницького району Старе місто Дмитро та Валентина Філіпи на своєму обійсті по вулиці Богомольця, 43. Над їхніми головами на палях стоїть бесідка, в яку господар запрошує гостей пити пиво

Два місяці міськвиконком обирав кращі садиби в кожному з трьох районів Вінниці. Умовами участі в конкурсі були відсутність боргів за комунальні послуги та підписані договори на вивіз сміття.

Переможцем у Старому місті став будинок по вул. Богомольця, 43. Він належить родині підприємців Філіпів, які займаються електрозварювальними роботами.

Сім"я три роки тому на 12 сотках збудувала двоповерховий котедж. Навпроти входу встановили фонтанчик "Пісяючий хлопчик".

— А тут у мене своє п"ятизіркове кафе "Буковина", — 55-річний Дмитро Філіп показує хатинку на двометрових підпорах. — Там стоїть пивце! Як приходять гості, то одразу туди запрошую.

Унизу під кафе стоїть візок, запряжений дерев"яним бульдогом. Упряж тримає витесаний з дерева німець у вишиванці та касці.

— Ця вишиванка мені дісталася від бабусі, — запевняє Дмитро Філіп. — Я сам з Івано-Франківщини, у нас там всі садиби якось цікаво прикрашають.

У Вінницю Дмитро Георгійович приїхав 25 років тому з Буковини. Тут одружився. Старшу доньку Таню вже віддав заміж. Вона оселилася за 200 м від батьків.

— Ми з молодшою Аллою самі доглядаємо дім. Це неважко, як робиш для себе, — каже господиня, 42-річна Валентина Філіп.

У Замостянському районі кращим назвали двоповерховий будинок на Винниченка, 14. Місцеві його знають за неоновими гірляндами, що їх господарі вивішують на подвір"ї під Новий рік.

— Наш дім, може, і не новий, але за 15 років, що тут живемо, весь час наводимо красоту, — запевняє господиня Ніна Шостак. У такт її рухів у вухах коливаються масивні золоті циганські сережки.

Ніна — домогосподарка, чоловік Василь — підприємець. Виховують 10 дітей, серед них є всиновлені.

— У кожного з нас є свій обов"язок. Траву старший косить, молодші ножицями її підрівнюють, — розповідає Ніна.

На подвір"ї Шостаків яблуневий садок. У центрі — басейн завдовжки 5 м, глибиною до 1,5 м. Біля нього гіпсові фігури чорної пантери та пофарбована в золоте оголена жінка, яка сперлася рукою на амфору.

У Ленінському районі переміг 71-річний Костянтин Литвинов, який живе в одноповерховому будинку на Скалецького, 66. Чоловік колись був моряком. Потім 20 років пропрацював у Вінниці інструктором автошколи.

На подвір"ї стоять два вазони з пальмами. За хатою — невеликий город і садок.

— Коли повернувся у Вінницю, дуже полюбив із землею працювати, — каже чоловік. — От цього літа вирішив спробувати вирощувати кавуни. Пішли хорошо, один навіть під 14 кг заважив!

Переможцям подарували італійські косарки за 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали три кращі приватні будинки Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути