понеділок, 01 липня 2013 05:15

"Навіть за мільйон доларів не хочу в тюрму"

Автор: фото: Анна Бова
  Василь Грушко: ”Найближчі рік-два мусимо зробити сортувальну лінію для сміття”
Василь Грушко: ”Найближчі рік-два мусимо зробити сортувальну лінію для сміття”

Проти міського голови міста Хмільник 55-річного Василя Грушка місцеві депутати зібрали позачергову сесію. Хотіли зняти мера з посади, але потрібної кількості голосів не набрали. Грушка звинувачують у бездіяльності.

— Коли я прийшов на посаду, вирішив зробити ревізію відданих у користування земель. Створив комісію, яка працювала сім місяців. І тепер на основі того звіту мені висувають звинувачення люди, які землю роздавали і які її отримали. Це мій попередник Володимир Мельничук із Партії регіонів і депутат від БЮТ Тетяна Карпенко, — пояснює Василь Грушко. — Саме Карпенко отримала землю під ресторан "Дежавю" при в'їзді в місто, вона ж і не повернула в бюджет кошти за знищення зелених насаджень на ділянці. Та сесія складалася на 95 відсотків із замовних виступів. Знаю, що людям навіть гроші пропонували, щоби голосували проти мене. Про які суми йшлося, поки що невідомо. Я казав депутатам, що готовий іти у відставку. Якщо проти мене проголосують, я піду і судитися за посаду не буду.

Що вдалося зробити як меру міста?

— Налагодив тісну співпрацю із підприємцями в місті та районі, вони багато роблять для Хмільника, а я в свою чергу намагаюся допомогти їм. Тому, якщо треба поселити якусь делегацію — без проблем, найкращі кімнати в санаторіях. Треба нагодувати гостей міста — в багатьох ресторанах нам завжди раді й безкоштовно можуть накрити обід.

За що вам пропонували хабарі?

— Рік тому одні відомі люди міста хотіли купити шматок землі. Цілий місяць до мене дзвонили, по ресторанах водили. Я не розумів, до чого це. А тоді мене попередили, що органи готують для мене хабар — півтора мільйона гривень. Зараз знову делегація з Харкова приїхала — хотять купити кінотеатр. На днях до мене прийшла гарна дівка з надутими ботоксом губами, так щебетала, що я аж повірив їй. А тоді так легенько почала натякати на хабар, але суму не називала. Хотіли дешевше купити приміщення в самому центрі міста. Та я навіть за мільйон доларів не хочу в тюрму. У мене дружина, двоє синів і троє онуків, хочу бути з ними.

Місцеві нарікають, що ви в місті нічого не зробили. Що все-таки було зроблено?

— Відреставрували пам'ятники солдатам Другої світової війни, встановили лавочки в місті, урни, запровадили роздільний збір сміття. Освітлили двори багатоповерхівок та вулиці, перекрили у кількох будинках дахи, будуємо тротуари. Раніше у нас біля будинку культури кози паслися, а тепер ростуть троянди.

Які найбільші проблеми Хмільника.

— Водогін і дороги — найбільші проблеми. У нас зношена система водопостачання, в рік — до півтисячі проривів. І поки її не замінимо — немає сенсу робити дороги. Найближчі рік-два мусимо зробити сортувальну лінію для сміття. Хочу реконструювати центральну площу міста. Перенести пам'ятник Леніну і зробити там фонтани, як у Вінниці.

Чому не можете провести капремонт восьми ліфтів?

— На цьому тижні будемо розглядати це питання на позачерговій сесії. Депутат Володимир Шеремета звинувачує міську владу, що не працюють ліфти, бо завищені кошториси на їх ремонт. Ми ухвалили програму щодо ремонту ліфтів, залучаємо місцевих жителів. Близько 30 відсотків коштів мають дати люди. З кожної квартири це від 300 до 800 гривень. Це нормальна практика, так роблять у всіх великих містах. Через це почалися конфлікти, бо жителі перших поверхів почали відмовлятися сплачувати гроші. Ремонти затягнулися.

З якими скаргами люди звертаються найчастіше?

— У когось протік дах, там треба машину піску чи отсєву, там сусід залазить на територію. Подібних до останнього питань дуже багато, бо свого часу ті ділянки продали. Тепер люди звертаються до мене, щоби допоміг. Ось на прийом прийшла жіночка, у неї хата на два власники, і та сусідка на неї нападає по телефону і при зустрічах з вимогою зробити помешкання з одним номером. Цього не можна допустити, бо там різні власники.

Кажуть, ви їздили у відпустку на Канари. Це правда?

— На Канарах не був, їздив із дружиною та молодшим сином Василем до старшого сина Володимира в Одесу. Він юрист, має двокімнатну квартиру в Приморському районі. Ми їздили на пляж у Грибівку. Купалися тільки чотири дні, бо потім заштормило море. Дуже люблю відпочивати з дружиною в Туреччині. Разів п'ять були в Анталії, завжди зупиняємося в п'ятизіркових готелях. Путівку за 1600 доларів ми можемо собі дозволити.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть за мільйон доларів не хочу в тюрму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути