понеділок, 20 серпня 2012 00:00

"Найбільше збивають людей біля Стрижавки та Якушинців"

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Володимир Мотичко:  ”Дорожникам пишемо приписи, щоб відремонтували дороги”
Володимир Мотичко: ”Дорожникам пишемо приписи, щоб відремонтували дороги”

Державні автоінспектори визначили найаварійніші відрізки доріг на автошляхах області. Загиблих у ДТП за півроку порівняно з минулим збільшилося на 41%.

— Зараз беруть потужні іномарки, ганяють на великій швидкості, а стаж керування мають до двох років. Водії не враховують, що на дорогах стало більше машин, — каже Володимир Мотичко, 42 роки, начальник відділу профілактики обласного ДАІ. — Лише за півроку в області загинули в аваріях 65 людей, а торік за такий період — 46.

У які місяці найбільше аварій і з чим це пов'язано?

— Влітку, на вихідні. Наша область транзитна, транспортний потік збільшується на 40 відсотків. Усі їдуть на південь відпочивати та спішать. На трасі найоптимальніша швидкість — 110 кілометрів на годину, в населеному пункті — 80. Її хочуть знизити до 70. Багато ДТП з участю іногородніх. Буває, чоловік з дружиною міняються за кермом, а крісло і дзеркало не підганяють під себе. Ці дрібниці дуже важливі. А взимку аварії часті через погодні умови.

Де постійно гинуть люди в ДТП? Чи можна назвати ті місця дорогами смерті?

— Усі наші дороги вважають дорогами смерті. Але найбільше збивають людей на дорогах державного значення у селищі Стрижавка, селі Якушинці Вінницького району та по Немирівському шосе. Там частіше збивають пішоходів і велосипедистів. Один мотоцикліст напився й сів за кермо. Летів на великій швидкості біля клєвєрного мосту по Немирівському шосе та збив на смерть людину. По Вінниці найчастіші зіткнення авто на перехрестях Хмельницьке шосе — Писарева, Островського — 50-річчя Перемоги і Келецька — Лялі Ратушної. Людей збивають на перехрестях Островського — Некрасова та Келецька — Проспект Юності.

Що робите, аби ліквідувати місця з постійними ДТП?

— Ставимо додаткові знаки, обгородження, виставляємо патрулі. Дорожникам пишемо приписи, щоб відремонтували дороги. Бо часто ямковість доріг стає причиною ДТП.

Переважно в аваріях винні водії, а пішоходи?

— В обох культура однакова. Пішоходи переходять дорогу за 10 метрів від зебри, бо там зручно. За такі порушення можуть оштрафувати на 51 гривню. А водії ігнорують світлофори, порушують маневр обгону. Тому один пропускає людину, другий збиває. Одна категорія водіїв підзабула правила дорожнього руху, а друга — грубо їх порушує з думкою "а от мене пронесе".

Зараз ви читаєте новину «"Найбільше збивають людей біля Стрижавки та Якушинців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути