вівторок, 14 червня 2011 05:00

На "Живому вогні" заспівають "Гайдамаки"

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  У 2010 році фестиваль ”Живий вогонь” провели на березі Південного Бугу у вінницькому мікрорайоні Сабарів. Митець з Ямпільського району Олексій Альошечкін (на фото) привіз свої роботи.  Грає на імпровізованому барабані
У 2010 році фестиваль ”Живий вогонь” провели на березі Південного Бугу у вінницькому мікрорайоні Сабарів. Митець з Ямпільського району Олексій Альошечкін (на фото) привіз свої роботи. Грає на імпровізованому барабані

18–19 червня у Вінниці на півострові Бригантина проходитиме ІІІ  Міжнародний фестиваль "Живий вогонь". Організатори, об'єднання рідновірів "Вінець Бога", привезуть легендарну козацьку чайку "Спас". Гурт "Гайдамаки" заспіває козацький рок.

— Чайку "Спас" збудували козаки з товариства "Кіш" у Львові у 1990–1992 роках на чолі з Василем Качмарем. Її поведуть по воді з Херсона, де вона розташована, прямо до Вінниці, — каже 43-річний Володимир Воловодюк, головний організатор отаман козацького полку ім. Івана Богуна. — Всі гості матимуть унікальну можливість проплисти на чайці вздовж мальовничих берегів Південного Бугу.

До Вінниці приїдуть представники сучасної козацької громади з різних областей України. Продемонструють козацьке бойове мистецтво. Кожна громада привезе з собою точну копію тогочасних гармат. Між козацькими стрільцями — гармашами — відбудуться професійні змагання.

Увечері першого дня співатимуть українські рок-гурти — "Мартові", "Пропала Грамота", "Запаска" та "Гайдамаки" — один з найуспішніших та найдорожчих проектів українського шоу-бізнесу. Співпрацює з європейськими гуртами, виступає переважно за кордоном.

— Коли хлопці дізналися про тематику фестивалю, для нас зробили значні знижки. Бо відверто кажучи, ми не потягнули б їхні гонорари, — продовжує Володимир Воловодюк. — Вони співають козацький рок. І намагаються підтримувати всі проекти, які мають стосунок до козацької культури. Одразу після виступу у Вінниці гурт вирушить до Польщі.

Завершенням першого фестивального дня стане шоу театру вогню  "Семарґл" із Тернополя.

19 червня протягом дня проведуть етнокараоке. Ввечері заспіває гість з Івано-Франківська — співак і композитор Віктор Пашник та гурт "ТаРута". Буде ярмарок, безкоштовні майстер-класи, частуватимуть українськими стравами. Звучатиме автентична музика, буде файєр-шоу, відтворять прадавнє купальське дійство та видобування живого вогню.

— Будуть козацькі розваги, бойовий гопак, змагання по перетягуванню каната, показові виступи з гирями, армреслінг, — зауважує Володимир Воловодюк. — Незвичним цього разу стане проведення відкритого чемпіонату "лава на лаву". Дві команди від 20 до 50 чоловік мають випхати одна одну з кола. Мета нашого фестивалю — відродження та популяризація історичних, патріотичних, культурних традицій українського козацтва.  Крім всього, фестиваль проводять на місцях історичної переможної битви військ Івана Богуна з поляками 1651 року.

Фестиваль починається о 10.00. Вхід — 10 грн. Забороняють продавати і вживати алкогольні напої, пиво.

Зараз ви читаєте новину «На "Живому вогні" заспівають "Гайдамаки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути