Ексклюзиви
понеділок, 18 серпня 2008 16:55

На консервному заводі в Польщі платять 600 доларів

Оголошення "Робота в Польщі — зарплата від $1000" з"явилися в багатьох вінницьких газетах. Пробую влаштуватися по одному з них.

Про зустріч домовляюся по телефону. Просять принести закордонний та український паспорти, ідентифікаційний код і дві фотокартки. При зустрічі запитують освіту. Кажу, що маю вищу філологічну.

— Можу запропонувати роботу на консервному заводі, — каже директорка агентства 30-річна Людмила Георгієва. — Ваша освіта в Польщі не потрібна. Якби ви були перукаркою чи косметологом, була б краща вакансія.

На комп"ютері директорка показує фотографії із польського консервного заводу. Приміщення схоже на великий бункер із сортувальними станками.

— Тут треба пакувати заморожені фрукти й овочі в пакети, робота не складна, — запевняє Георгієва. — Хазяїн кормить раз на день, забезпечує житлом. У місяць отримаєте приблизно $600.

— Так у рекламі зазначали, що не менше тисячі, — відказую здивовано.

— То за важку роботу для людей з освітою, а тут освіти не треба.

Жінкам пропонують роботу гувернантки, доглядальниці за хворими, прибиральниці готелю, кухарки та перукарки. Щомісячна оплата $600–700. Зрідка бувають вакансії вчителів. Треба знати польську й англійську мови.

Для чоловіків є робота на будівництві, зарплата від $800.

На комп"ютері показують кімнати із двоярусними залізними ліжками, плитою та туалетом. Селять по 6–8 чоловік.

Після оформлення просять одразу сплатити 100 грн за пересилання документів, ще 750 за відкриття візи, страхування та послуги агентства.

Приблизно в 300 грн обійдуться квитки до Польщі.

— Ми допомагаємо влаштуватися, — каже Георгієва. — Зарплата залежить від людини. Деякі працюють у вихідні, їм платять більше.

Зараз ви читаєте новину «На консервному заводі в Польщі платять 600 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути