четвер, 03 грудня 2009 18:19

Можуть увести комендантську годину для дітей

Двотижневу акцію "Нічне місто" організували міліція та міська рада Вінниці. Перевіряють нічні кафе, інтернет-клуби, двори дитсадків та шкіл.

— Саме там збирається молодь вечорами, — каже оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Оксана Бахмат. — Із підлітками проводимо попереджувальні розмови. Протоколів не складаємо. Якщо треба, заведемо додому, чи хоча б видзвонимо батьків.

Від початку року у Вінниці неповнолітні скоїли 129 злочинів. Нещодавно міліціонери затримали 14-річного школяра, який у приватному секторі мікрорайону Корея вкрав шість домофонів. Один із потерпілих — депутат міськради. Злодія зафіксували камери відеоспостереження на будинках.

— По записах видно, що хлопець був не сам, — розповідає 30-річний Валерій Домбровський із райвідділу міліції Ленінського району. — Клянеться, що красти не хотів. Просто пустував. Домофони збирався повернути господарям. Ховав їх у недобудованому приміщенні. За характеристикою вчителів, він непоганий хлопець. Гарно вчиться, займається спортом. Переміг на одному з обласних чемпіонатів по греблі.

Правоохоронці запропонували меру Вінниці Володимирові Гройсману ввести в місті комендантську годину для неповнолітніх.

— Діти до 14 років не повинні перебувати після 22.00 на вулиці без батьків. Годиною пізніше — молодь до 18, — говорить Оксана Бахмат.

У Ладижині депутати міської ради вирішили штрафувати батьків на суму від 51 до 85 грн, якщо дітей виявлять самих на вулиці після 22.00.

Зараз ви читаєте новину «Можуть увести комендантську годину для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути