Ексклюзиви
понеділок, 04 липня 2011 00:45

Міняти памперси пускають безкоштовно

У Жмеринці в дитячому магазині "Сонечко" відкрили безкоштовну кімнату для мам із немовлятами. Там є столик для сповивання, можна погодувати дитину, безкоштовно скористатися засобами гігієни.

— Приїхала на базар у Жмеринку з грудною дитиною, — розповідає Тетяна Скакун, 21 рік, із села Коростівці Жмеринського району. — Настя обпісялася, кричить, захльобується. Сіла в скверику біля райвиконкому, щоб поміняти підгузники. Хлопці з пивом на скамейці мало мене не побили. Кричать: "Валі отсюда тьотка, не воняй". Аж тут якась жінка підійшла, каже йдіть он до того дому із синім дахом. Там є спеціальна комната для мам із грудними дітьми.  За посіщеніє грошей не беруть.

Ідея відкрити кімнату для мам виникла у власника дитячого магазину 47-річного Петра Куцака.

— Мами з дітьми часто просяться до мене в кабінет, щоб покормити чи перепеленати дітей. Але класти дитину на стіл, заставлений папками, не дуже зручно. Звернувся з ідеєю відкрити спеціальну кімнату до місцевих депутатів. Підтримав керівник волонтерського руху Марат Грінштейн. Він написав програму і виграв 5 тисяч гранту на облаштування безкоштовної  кімнати для мам. А взагалі-то я в туалет пускаю й старших дітей, які приходять на дитячу площадку гратися.

Згодом у місті планують відкрити ще три кімнати для мам. В інших райцентрах подібного немає. У Вінниці повивальні столики є лише в дитячих поліклініках.

— Колись у "Магіцентрі" в туалеті стояв столик для пеленання. Потім кудись пропав, видно, не популярний був, — розповідає вінничанка Олеся Панчук, 26 років.

28-річна Наталія Гаєвська живе у Швеції. На початку літа приїжджала до Вінниці з чоловіком та 7-місячною донькою:

— Нема де дитині памперс поміняти. В Швеції цих столиків для груднічків на кожному шагу: в супермаркетах, кав'ярнях, туалетах, на вокзалах. У Вінниці приходилося в громадському туалеті на вєсу памперс міняти.

Зараз ви читаєте новину «Міняти памперси пускають безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути