четвер, 05 лютого 2009 18:21

Михайло Бичок відмовився змінювати прізвище

26 січня почався рік Бика за східним календарем. На Вінниччині живуть 55 людей із прізвищем Бик, понад 400 Бичків і 350 Бугаїв, кажуть в обласному адресному бюро. Часто трапляються: Биковський, Бугайчук, Бугайов, Бичковий, Бичковський.

— На свято моє прізвище не вплинуло, — сміється 48-річна вінничанка Наталя Бик. — Це дівоче. Можна було поміняти на чоловікове. Але я заміж виходила пізно, як подумала, скільки документів треба переробляти — залишила своє. А що? Нормальне прізвище! Щоправда, викладачі в інституті боялися називати його, щоб не образити мене.

Викладачка Інституту педагогіки і психології Вінницького педуніверситету 33-річна Тетяна Бик розповідає про курйозний випадок з її батьком:

— Тато працював у Гайсині директором школи-інтернату. Якось поїхав у міліцію до нового начальника. Зайшов у кабінет, подає руку. Начальник райвідділу представляється: Бугай. Мій батько відповідає: Бик. Той, округливши очі, повторює: Бугай. Батько: Бик. Як в анекдоті.

Сільський голова Соболівки Теплицького району 52-річний Михайло Бичок свого прізвища не соромиться.

— У дитинстві трохи комплексував, — розказує. — А коли в мореходці мав отримати диплом і начальник курсу запропонував змінити прізвище, я відмовився. Це древня фамілія, ще часів козаччини. Тоді ж клички давали: Бичок, Баран, Неїжборщ. Та й моє прізвище відповідає моєму характеру. Я впертий буваю, багато речей роблю спонтанно, а потім жалкую.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Бичок відмовився змінювати прізвище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути