Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2009 18:17

Медичний спирт розкуповують в аптеках

Кабінет Міністрів своєю постановою збільшив на 28% роздрібні ціни на горілку. Після подорожчання зріс попит на медичний спирт.

— Ми дивимося, кому на уколи, а кому пити. Алкоголікам не даємо. Їх видно по зовнішньому вигляду і чути по запаху, — каже фармацевт Ольга Михайличенко з аптеки по вул. Пирогова, 23 у Вінниці. Заклад працює цілодобово.

В аптеці 100-грамову пляшку 96-градусного спирту продають за 4,30 грн. Якщо його розвести водою, виходить 250 г якісної горілки. У магазині найдешевша "четвертушка" коштує 9–10 грн, 0,5 л — 18 грн.

— Особливо вострєбований спирт уночі, — продовжує фармацевт. — Алкоголіки ще й хитрують. Питають настоянку глоду. 100-грамова бутилочка коштує 3 гривні 56 копійок. Там 70 відсотків спирту. І кайф отримають, і сердечко підлікують, — сміється.

— Підвищення акцизів на горілку потягне за собою зростання самогоноваріння. Це об"єктивний процес, — говорить заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій, 45 років. — І навіть штучне підвищення ціни на цукор не стане цьому на заваді.

Зараз ви читаєте новину «Медичний спирт розкуповують в аптеках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути