понеділок, 10 жовтня 2011 00:30

Матері приводили доньок заплести косу, як у Тимошенко

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Перукар Ольга Федоренко заплітає косу ”Вигин змії” Олені Паланській у салоні ”Алькор”, що по вулиці Зодчих у Вінниці. Цього сезону модно робити весільні зачіски з виплетених кіс. Така коштує від 300 гривень
Перукар Ольга Федоренко заплітає косу ”Вигин змії” Олені Паланській у салоні ”Алькор”, що по вулиці Зодчих у Вінниці. Цього сезону модно робити весільні зачіски з виплетених кіс. Така коштує від 300 гривень

До вінницьких перукарів зросли черги жінок із довгим волоссям. Просять заплести коси.

— Такого попиту на плетіння не було ніколи, — каже майстер-перукар 36-річна Леся Ільчук. — Бо це зручно — заплела, і на три-чотири дні про зачіску можна забути. Мода на коси почалася зо два три роки тому. Мами приводили доньок-школярок, щоб заплести косу, як у Тимошенко. Не у всіх виходило, бо до тої зачіски треба мати пряме, довге і негусте волосся.

Сьогодні модні кіски "колосок", "кошик", "риб'ячий хвіст".

— Гарно виглядає повітряна коса, яку плетуть на довге волосся по низу, — розповідає. — Такі замовляють ділові жінки. Волосся виглядає ніби розпущене, але за рахунок плетіння тримає форму.

Леся Ільчук приймає клієнток удома. На зачіску витрачає 20–30 хв. За роботу бере від 30 до 50 грн.

— Коси личать не всім. Ніколи не беруся заплітати кучеряве волосся. З ним важко працювати, а після заплітання не завжди гарно виглядає, бо не хоче лягти по голові. Тоді треба лак, пінки. Але зачіска виглядає неживою. Не раджу заплітатися рудим веснянкуватим жінкам. Їм більше до лиця накручене. Не беруся за дуже довгі коси. Тиждень тому намагалася заплести дівчині. Але довгі пасма плутаються в руках і заважають працювати.

Вінничанка 33-річна Наталя Олійник щотижня водить доньку-третьокласницю до перукаря, аби той заплів їй коси.

— Аня завжди мріяла про довге волосся нижче попи, — пояснює мати. — Відростили, а тепер маю мороку. Тільки щоб розчесати і заплести Аню, щоранку треба більш, як півгодини. Думали різати, але хрещена Анюти підказала вихід — заплітати. Ходимо до знайомого перукаря. За 25 гривень вона робить причоску "корона". Це як "колосок", тільки обплетений навколо голови.

Така зачіска тримається тиждень.

— Щоб волосся не висмикувалося, перукар плете його на вологі коски. Зразу дочка не могла звикнути, казала, чешеться голова. То я купила спеціальну желізну розчіску з довгою ручкою, нею можна почухати. Щоб не розтріпувалося під час сну, вдягаю їй на голову капронові колготки. Якби не треба було мити волосся, можна було би довше ходити.

Заплести можна і коротке волосся.

— Найкоротші коси мали довжину 8 сантиметрів, — згадує Леся Ільчук. — Зачесали його набік і зробили боковий "колосок", кінці закріпили над вухом і вчепили квітку. Вийшло оригінально. На коротше волоссям доведеться клеїти додаткові штучні пасма, інакше не триматиметься.

Зараз ви читаєте новину «Матері приводили доньок заплести косу, як у Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути