понеділок, 15 серпня 2011 00:30

Мавпа вкрала мобільний телефон

Автор: фото: Ірина МАМРИГА
  Працівниця зоопарку Тетяна Дубицька виймає з ящика півторамісячне левеня Ніку. Відвідувачам дозволяють торкати маленьких тварин і годувати усіх травоїдних
Працівниця зоопарку Тетяна Дубицька виймає з ящика півторамісячне левеня Ніку. Відвідувачам дозволяють торкати маленьких тварин і годувати усіх травоїдних

— Давай поїдемо в суботу в зоопарк, — пропонує подрузі телефоном жителька райцентру Гайсин Ольга Татарчук, 25 років. — Та ти шо, не чула, що в нас звіринець відкрили? За лісництвом "Дубок", із правого боку як на Умань їхати. Ми з малими і Сашкою вже їздили туди. Стільки різних тварин — тигр, ведмеді, леопарди, лев із левенятами, птахів узагалі повно. Правда, видно, шо ще не закінчили стройку, але все одно прикольно. Тепер є куди дітей повести.

Звіринець у червні 2011-го в лісі поблизу траси Гайсин — Умань відкрив місцевий ветеринар 31-річний Олександр Попович. У відкритих вольєрах близько 20 тварин: павичі, віслюки, косулі, олені, верблюд, тибетський як. Є тигр, три леопарди і 5-місячне левеня Тайсон. Нещодавно привезли місячне левеня Ніку, воно розміром із дорослого кота. При вході стоїть клітка з мавпою. Над нею схилилися дві жінки і штурхають тварину палицею.

— Віддай телефон, мавпочко, — просить жінка. — Ти мені мобільний, а я тобі пряничок. Шо, не хочеш? От заразо. Оце буде шо згадати: пішла в зоопарк, а мавпа телефон украла. Кажуть, в одного чоловіка вона висмикнула з руки 50 гривень і порвала.

За вхід у зоопарк беруть 10 грн. У вартість входить корм для травоїдних.

— Страусів годувати найекстремальніше, — сміється 23-річний Артем Вазонюк із Гайсина. — Зато осли з сусідньої огорожі їх тільки січуть, щоб скубнути за хвоста. Навєрно, вже багатенько страусиного пір'я наїлися.

— Зоопарк — це моя дитяча мрія, — каже Олександр Попович. — Закінчив факультет ветмедицини Білоцерківського аграрного університету, деякий час лікував тварин у Франції. Потім приїхав до батьків у Гайсин, працював тут на першій в області страусячій фермі. Тут ще більше захотів створити звіринець. Облагроліс виділив в оренду на 49 років 1,3 гектара лісу.

— Мрію зробити так, щоб відвідувачі могли погладити, погратися з тваринами, — продовжує. — Усі вони вже в третьому-четвертому поколіннях вирощені в неволі й без турботи людини не виживуть. Цирки не можуть утримувати тварин, які погано піддаються дресируванню або вже не можуть виступати за віком. Продають нам дешевше чи дарують.

Зараз ви читаєте новину «Мавпа вкрала мобільний телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути