Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 19:56

Люди заблокували роботу спирткомбінату

Працівники Барського спирткомбінату перекрили вхід до заводу. Люди вимагають виплатити зарплатню за чотири місяці. Заборгованість на підприємстві становить 540 тис. грн.

— Кожному з нас завод заборгував майже 4 тисячі гривень, — говорить 51-річний Микола Вітковський. — У мене шість дітей, наймолодшій Моніці недавно рік виповнився. Із минулого року почав котел на дровах в хаті ставити, щоб не так від дорогого газу залежати, і не зміг, бо гроші не платять.

Керівництво заводу запевняє, що не може віддати працівникам зарплатню, бо держава не повертає податок на додану вартість у розмірі 4,5 млн грн.

— А це обігові кошти підприємства, — говорить юрист заводу 64-річний Анатолій Назаренко. — Торік вінницький Адміністративний суд виніс рішення зобов"язати державу повернути нам 3,3 мільйона гривень ПДВ. Але нічого нам не повернули, і за рік набігло ще 1,2 мільйона. Підприємство заборгувало Пенсійному фонду майже мільйон гривень. Якщо виробництво не запрацює, зриватимуться контракти й нам треба буде платити неустойки.

Працівники планують продовжувати страйкувати. Вони вже повідомили районну та обласну владу, надіслали листа прем"єр-міністру Юлії Тимошенко.

— Якщо нас не почують, блокуватимемо податкову інспекцію, казначейство, — говорить голова профспілки 56-річний Леонід Котеніцкий. — Для більшості працівників заробітна плата — єдиний дохід. Знайти іншу роботи вони зараз не зможуть.

Зараз ви читаєте новину «Люди заблокували роботу спирткомбінату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути