Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2008 17:46

Компенсації вкладів Ощадбанку отримають ще 93 тисячі вінничан

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Начальник Вінницького обласного управління Ощадбанку Леонід Крутенко: ”Якщо кошти надійшли, а людина не забирає їх протягом двох місяців, ми переводимо гроші на депозитний рахунок”
Начальник Вінницького обласного управління Ощадбанку Леонід Крутенко: ”Якщо кошти надійшли, а людина не забирає їх протягом двох місяців, ми переводимо гроші на депозитний рахунок”

Пенсіонерка Марія Твердохліб із селища Теплик у січні подала до районного відділу Ощадбанку документи для компенсаційної тисячі гривень зі знеціненого вкладу часів СРСР. "Досі не можу отримати, — скаржиться жінка в редакцію. — Ходять чутки, що вже грошей не даватимуть".

— Сьогодні по області в центральний реєстр вкладників занесли 561 867 осіб, — розповідає начальник Вінницького обласного управління Ощадбанку Леонід Крутенко, 59 років. — Уже отримали кошти 243 556 вкладників. Ми ж отримали гроші для 336 919 чоловік. Тобто ще понад 93 тисячі людей отримають свої компенсації.

В яких районах скарг найбільше й де виплати проводять найкраще?

— Такого реєстру ми не ведемо, все-таки в області 180 відділень. Можливо, на місцях, особливо по селах, і була якась нерозпорядливість. Бо один голова сільради виявився більш пронирливим і зміг швидше зареєструвати своїх людей, а іншому було все одно. Але моя задача — зареєструвати всіх, і я це зроблю. Краще спрацювали при реєстрації у місті Ладижин. Там не лише виділили спеціальні приміщення, а й дали комп"ютерну техніку для реєстрації.

Чому одним вкладникам компенсацію виплачують у гривнях, а іншим — у доларах?

— Так вирішив Кабмін. Перші 2 мільярди гривень для виплат держава видала в доларовому еквіваленті. Якщо на людину прийшло 198 доларів і два центи, то ми їх так і видаємо.

Один чоловік зі Гнівані отримав частину вкладу в доларах, а частину — в гривнях. Це плутанина?

— Таке можливо, коли людина мала кілька ощадкнижок. Повністю виплати приходять на книжки із меншою сумою вкладу. Якщо тисячі карбованців там не було, різницю могли доповнити в інший часовий проміжок іншою валютою.

Чи часто отриману компенсацію люди залишають на депозитному вкладі?

— Переважна більшість, боячись інфляції, гроші забирає і тратить. Проте є люди, які не поспішають. Якщо кошти надійшли, а людина не забирає їх протягом двох місяців, ми переводимо гроші на депозитний рахунок. Для вкладника це навіть вигідно, бо ще й нарахують відсотки.

Держава доплачує працівникам банку за виплату компенсацій?

— Ні, для нас цей головний біль безплатний. Тому хотів би попросити клієнтів банку бути толерантнішими. Слід розуміти, що пропускна спроможність відділень теж має межі.

Куди можна звернутися, якщо є питання щодо виплат?

— Можна подзвонити на "гарячу лінію" 8 (0432) 55 45 27 та 55 45 23. Або приїхати за адресою: місто Вінниця, вулиця Соборна, 71, із дев"ятої ранку до одинадцятої у вівторок та із 16.00 до 18.00 — у четвер.

Зараз ви читаєте новину «Компенсації вкладів Ощадбанку отримають ще 93 тисячі вінничан ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути