четвер, 03 січня 2008 18:58

Гурій Дробчак не хотів іти на пенсію

34 роки працював власним кореспондентом "Сільських вістей" у Вінницькій області Гурій Юхимович Дробчак. Мав звання Заслуженого журналіста України.

— Йому було 43 роки, коли переходив на роботу в популярну тоді газету "Сільські вісті", — розповідає сусід та колега Гурія Дробчака, колишній власкор "Робітничої газети" 85-річний Яків  Рекрут. — Але він до редакції заяву написав, що в паспорті вік зазначений невірно — насправді йому на два роки менше. Боявся, що як тільки йому 60 "стукне", то вишлють на пенсію. З редакції подзвонили і сказали не морочити голови. На пенсію його ніхто відправляти не збирався.

На початку осені в Гурія Юхимовича збільшилися лімфовузли. Лікарі порекомендували пройти огляд в онкодиспансері. Там йому зробили операцію. Він знову взявся до роботи.

— Навіть виїжджав у райони, — згадує Яків Рекрут. — Робота його тримала на цьому світі.

За п"ять днів до смерті Гурію Юхимовичу стало важко дихати. У лікарні його підключили до штучної вентиляції легенів.

— У понеділок він скаржився дружині Ользі Йосипівні й синові Ігорю на сильний біль. Просив дати йому такого укола, щоб не мучитись і померти, — зауважує Рекрут. — По обіді він знепритомнів і помер.

Поховали Гурія Дробчака у Вінниці на кладовищі на вул. Хмельницьке шосе. Поряд залишили місце для дружини Ольги Йосипівни.

Зараз ви читаєте новину «Гурій Дробчак не хотів іти на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути