понеділок, 19 грудня 2011 05:00

Губернатор Джига придбав дзиґи та подарував онкохворим дітям

Автор: фото: Юрій БІЛОШКУРСЬКИЙ
  Польський консул Кшиштоф Свідерек (ліворуч), організатор благодійного вечора Ольга Родченко, губернатор Вінниччини Микола Джига та ведучий вечора Олег Семко під час благодійного аукціону у Вінницькому муздрамтеатрі імені Садовського. Губернатор викупив дзиґи, які презентував консул, за дві тисячі гривень. Подарував їх онкохворим дітям
Польський консул Кшиштоф Свідерек (ліворуч), організатор благодійного вечора Ольга Родченко, губернатор Вінниччини Микола Джига та ведучий вечора Олег Семко під час благодійного аукціону у Вінницькому муздрамтеатрі імені Садовського. Губернатор викупив дзиґи, які презентував консул, за дві тисячі гривень. Подарував їх онкохворим дітям

Благодійний вечір "З любов'ю до вас", присвячений збору коштів онкохворим дітям Вінницької дитячої обласної лікарні, проходить утретє. На запрошення дизайнера, громадського діяча та радника голови облдержадміністрації Ольги Родченко взяти участь у ньому відгукнулися депутати обласної ради, підприємці, меценати та небайдужі вінничани.

— Акція відбувається під патронатом губернатора Миколи Джиги, голови Вінницької облради Сергія Татусяка, народного депутата України Григорія Калетніка, мера Вінниці Володимира Гройсмана, з благословення та під патронатом митрополита Вінницького та Могилів-Подільського Сімеона, — наголошує Ольга Родченко. — Любов — це єдине, що можна дати іншому, нічого не відбираючи у себе.

Головний лікар Вінницької дитячої обласної лікарні Тетяна Антонець зазначає, що 350 діток у Вінницькій області чекають нашої допомоги. При сучасному забезпеченні лікування у них є шанс на повне одужанняя, — говорить Тетяна Іванівна.

Зі сцени звучить вірш матері, дитина якої померла. Написала вінницька поетеса Тетяна Романова. З перших рядків жінки не стримуючись ридають. Потім на екранах демонструють фотографії онкохворих дітей, яких немає.

Дівчата-волонтери зі скриньками для пожертв ідуть до зали. Усі охочі роблять благодійні внески. Збирають 30 395 грн і $5.

Починається благодійний аукціон. Пропонують вісім лотів — картини, декоративного янгола, подушки-трансформери, палантини, аудіозбірник творів Шопена. Ніхто не залишається байдужим до лота, що приніс польський консул Кшиштоф Свідерек. Це дві маленькі яскраві дзиґи. Їх купує губернатор Микола Джига за 2 тис. грн. Найбільше грошей — 2,7 тис. грн — виручили за янгола "Різдвяне сяйво". Його зробили в Центрі соціально-психологічної реабілітації "Обрій". Майже всі учасники аукціону залишають лоти на сцені. Просять передати їх в онковідділення. Загалом на аукціоні збирають 10230 грн. Від касового збору отримують 36 тис. грн.

Протягом благодійного вечора виступають камерний оркестр "Арката", оперна співачка Анастасія Дерун, заслужена артистка України Ірина Швець, композитор Юрій Грицюк. Завершує вечір народна артистка України Валентина Степова.

На сцені зібрані кошти рахують та інкасують працівники "ПриватБанку". Наступного дня гроші надходять на рахунок онковідділення.

Загалом на благодійний рахунок дитячої лікарні з цільовим призначенням для хіміотерапії перерахували 274 438 грн.

Охочі допомогти онкохворим дітям можуть переказати кошти на благодійний рахунок: р/р 35421003002191, МФО 802015, ЗКПО 03082760, ГУДКУ у Вінницькій області, для хіміотерапії онкохворих дітей.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Джига придбав дзиґи та подарував онкохворим дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути