четвер, 17 липня 2008 17:24

Григорій Заболотний почав боротьбу із самогонщиками

 

Голова обласної ради 56-річний Григорій Заболотний запропонував створити спеціальний підрозділ у міліції, який би виявляв самогонщиків.

— Коли я проводив прийоми громадян у районах, часто жінки просили щось зробити з цими самогонщиками, що споюють народ, — розповідає Григорій Михайлович. — Один раз до мене прийшла ціла делегація жінок. Вони чуть не плакали. За руки хапали. В їхньому селі даже діти поспивалися.

Нині вирішується, скільки коштів необхідно виділити для створення 4–5 лікувальних закладів у різних районах області. Це будуть гуртожитки закритого типу при підприємствах. Люди там лікуватимуться і працюватимуть. Також планують відновити роботу витверезників.

— У селах усі люди знають, хто жене горілку на продаж, — припускає Заболотний. — Люди будуть казати про такі "точки" дільничному, який відповідно реагуватиме. Бо просто так міліція не має права проводити в хатах обшук.

У селах деякі люди звинувачують Заболотного в "горбачовщині".

— Я скільки живу, не поважаю алкоголю, — ділиться Заболотний. — Самогон останній раз пив, ще як агрономом працював. А тепер сухе біле вино можу по святах випити.

У Вінницькому облнаркодиспансері зареєстровані 22,5 тис. залежних від алкоголю людей. В області таких понад 200 тис., вважають спеціалісти обласного наркодиспансеру. Приблизно 70% людей, які пройшли лікування, знову починають пити.

Заболотний планував обмежити рекламу алкоголю в області.

— Більшість рекламодавців замовляють рекламу через Київ. Тому зменшити її кількість можна тільки на державному рівні, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Заболотний почав боротьбу із самогонщиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути