четвер, 23 вересня 2010 18:02

Голову сільради затримали на хабарі

Голову села Берізки-Чечельницькі Чечельницького району 48-річного Григорія Мащенка затримали на хабарі в $5 тис. За версією слідчих, він вимагав гроші у приватного підприємця за передачу в оренду озера.

— Та його підставили, — упевнений 51-річний Сергій Шепітко, голова Чечельницької райдержадміністрації. — Нормальний чоловік, уже два скликання працює сільським головою. Нічого поганого за ним ніколи не було.

Підприємець Петро Каленик із сусіднього села Демівки, яке входить до території сільради, виявив бажання очистити на території села озеро.

— Він уже мав договір із нашою сільрадою на створення фермерського підприємства, але замість того, щоб щось робити, вивозив із села пісок безкоштовно, — пояснює сільський голова Григорій Мащенко. — Я його попередив, що це незаконно. Звертався в прокуратуру та до голови райдержадміністрації. Весною цього року приїжджала комісія з району, склали акт і протокол, що вивезення піска з території сільради незаконне. Виписали Каленику штраф. Улітку цього року я попросив його, щоб допоміг зробити дорогу, закупив на дитсадок 25 комплектів білизни та іграшки. Аби погодити це — виніс питання на сесію 14 вересня. Одразу після сесії до мене прийшов Каленик і попросив рішення. Але в той день видати його не міг, бо секретар була у відпустці. Тому запропонував видати довідку, що його питання на сесії вирішилося позитивно. Зайшли в кабінет. До Каленика позвонили на мобільний, він вийшов. Натомість зайшов юрист із його фірми Олег Литвак, кинув якийсь зелений порошок і гроші. Сказав: "На, щитай". Я за гроші — і вибіг за ним, а під кабінетом стояли люди з відділу корупції з фото- і відеокамерами.

До суду голова сільради перебуває на підписці про невиїзд.

Казали, що голова вимагав хабар, аби погасити кредит доньки на квартиру. Мащенко це заперечує. Каже, що кредитів немає ні в нього, ні в доньки.

Зараз ви читаєте новину «Голову сільради затримали на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути