четвер, 31 березня 2011 18:54

Газовиків не пускають до помешкань

Із 14 лютого у Вінницькій області триває позапланова перевірка газових систем. Перевірили 155 тис. помешкань.

— Було 1700 випадків несправності устаткування. Грубих порушень, що можуть загрожувати життю людей, зафіксували 2260. Це самовільний перенос, ремонт, втручання у газове обладнання. Таких господарів ми відключаємо від газопостачання, — каже 51-річний Володимир Баранов, заступник голови правління товариства "Вінницягаз". — Обстеження проводять безкоштовно, а усунення несправностей за рахунок власника.

Найбільше порушень виявили у Вінниці. Багато випадків самовільного втручання у газове обладнання у Козятинському, Жмеринському, Липовецькому, Немирівському, Теплицькому районах.

— Перевіряємо кімнати і прилади, — говорить 47-річний Микола Грищишен, головний інженер Шаргородського газового господарства. — Десь неправильно підключили котел, газову плиту чи розташували в недозволених місцях, хтось самовільно переніс. У селі Мурафа місцевий житель за допомогою пластмасового шланга протягнув газ у сарай і там грів худобі воду. А в Пеньківці родина має у хаті сім кімнат. Але в одній зробили і ванну, і туалет, і кухню, і поклали там котел.

Перевірки проводять з прокуратурою. Не всі селяни відчиняють двері газовикам.

— У мене то справедливо відключили газ, — розповідає Анатолій із села Клекотина. — Так не можна, щоби була ванна, туалет і котьол разом. Сказали, щоб за 10 днів устранив. Треба викидати ванну, робити перепланіровку. У нас на вулиці майже у кожного якісь проблеми знайшли. Але як це так? Нам же підключали, все приварювали, були люди, які в цьому розбираються. Давали розрішенія, все по плану, а тепер неправильно. Багато хто з наших не довіряють шаргородській перевірці, чекають вінницьку.

Є випадки, коли люди нічого не переробляли самостійно, але порушення газовики знаходять.

— Мені, коли підключали газ, неправильно встановили газовий стояк. Не з тієї сторони і газова труба, яка йде поверх землі. Вона занадто довга. А це за новими стандартами неправильно. Газовщики самі зробили не так, а я маю тепер гроші платити, щоб зробили правильно, — говорить житель села Мурафа. Не називається.

Зараз ви читаєте новину «Газовиків не пускають до помешкань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути