понеділок, 27 серпня 2012 00:30

До перших холодів добудують шкільну котельню

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  У дитячому садку села Краснопілка Гайсинського району за рахунок товариства ”Зернопродукт” замінили 34 вікна на металопластикові. Також поставили двоє нових дверей
У дитячому садку села Краснопілка Гайсинського району за рахунок товариства ”Зернопродукт” замінили 34 вікна на металопластикові. Також поставили двоє нових дверей

У селі Нараївка Гайсинського району добудовують нову котельню в місцевій школі. Старою заборонили користуватись у квітні.

— Сказали, стара котельня небезпечна. Вона в нас у підвалі була розміщена, торік звідти навіть сажа пішла, — пояснює голова Нараївської сільради Катерина Романенко, 44 роки. — Вона майже і не гріла, вже 15 років у школі немає нормального опалення. Цього року нарешті буде тепло.

В Нараївській школі навчаються сотня школярів. До найближчого населеного пункту — 10 км.

— Возити стільки дітей так далеко просто нереально. Стали просити допомоги, щоб поставити нову котельню. Ні в кого таких грошей немає, — розводить руками Катерина Миколаївна. — А коли прийшли до директора товариства "Зернопродукт" Миколи Кучера, просили якусь невелику допомогу, він сказав: "То все дрібниці. Визначте пріоритети. Що вам потрібно в першу чергу зробити?". Нам-то треба котельню, а вона бєшених грошей стоє. Не знали, чи варто казати, щоб не відмовив. Але сказали. А він: "Допоможемо. Зробимо вам нову котельню". Зразу завіз будівельні матеріали, і робочих дав. До опалювального сезону буде все готово. Стара котельня на вугіллі працювала, а нова буде на газі.

На освіту в Гайсинському районі Микола Кучер із початку року виділив 221 тис. грн.

— Ми постійно відчуваємо підтримку "Зернопродукту", — додає Романенко. — Два роки тому закупили меблі в школу на 7 тисяч гривень. І на день села завжди допомагає. Сміття вивозить, транспортом забезпечує. Он виписали щебня 250 тонн, то виявилося, що привезти дорожче, ніж той щебінь оплатили. Кучер дав машини і заправив їх.

"Зернопродукт" допоміг Бершадській школі №2 облаштувати внутрішні туалети.

— Ціле літо працювали, щоб довести все до пуття, — зауважує заступник директора школи Лариса Натолочна, 44 роки. — У нас був тільки водогін проведений до їдальні. А тепер під вбиральню виділили один із класів.  "Зернопродукт" дав екскаватор, машини, трактор, бетонні плити, труби, робочих. Викопали яму під каналізацію. Все облаштували. На майбутній рік Микола Іванович обіцяє виділити кошти на електроопалення школи. Бо в нас досі пічки в класах стоять.

Кошти на вбиральні  цього року "Зернопродукт" надав також Краснопільській школі Гайсинського району, Флоринській школі Бершадського району. В Тульчинському районі кошти отримали Тульчинська, Клебанська та Михайлівська школи.

— Сільські бюджети погано сформовані. Їм не вистачає коштів на елементарні речі, — зазначає Микола Кучер. — Коли приїжджаю в село, обов'язково відвідую освітні заклади, питаю, чим можу допомогти. Купуємо подарунки на Новий рік і випускні вечори. Ремонтуємо спортивні та актові зали, допомагаємо замінювати старі вікна на нові — металопластикові, возимо дітей на екскурсії. Також допомагаємо школам-інтернатам. Ободівська школа-інтернат нещодавно отримала нові меблі та матеріальну допомогу на поточний ремонт.

778 721

гривень на школи Вінницької області виділило товариство "Зернопродукт" 2012 року. Крім того, школам постійно надають транспорт для різних потреб. Дітей везуть на конкурси й фестивалі, проходити медогляд, відвідувати військкомат та інше.

 

Зараз ви читаєте новину «До перших холодів добудують шкільну котельню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути