понеділок, 28 листопада 2011 00:15

До пенька цвяхами прибили два сині чоботи

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Шестикласники Лемешівської школи Руслан Кирилюк, Дмитро Довгий та Сергій Розбіцький (зліва направо) біля пам’ятника ”рятівним чобіткам”
Шестикласники Лемешівської школи Руслан Кирилюк, Дмитро Довгий та Сергій Розбіцький (зліва направо) біля пам’ятника ”рятівним чобіткам”

На території загальноосвітньої школи села Лемешівка Калинівського району прикрасили чотири пеньки від 200-річних сосен. На трьох видовбали рівчачки, засипали землею і посадили квіти. На четвертому встановили гумові чоботи. Їх назвали "рятівними чобітками".

— Навколо школи чотири ставки. Приблизно із 30 наших школярів постійно ходять по місточку у школу. А щовесни він підтоплюється. І діти несуть змінне взуття — чобітки. Доходять до місточка та перевзуваються. А кросовки чи туфлі у пакет. І так роками. Вже стільки дітей виросли в таких резинових чоботях, — розповідає 57-річна Раїса Смачило, директор школи.

Сині чобітки принесла прибиральниця Тетяна Мартиненко. Хотіли червоні або білі. Таких не знайшли.

— Щоб не дуже сіро виглядали, попросили психолога Ольгу Іващук розмалювати чобітки у білі цятки, бо виду не мало ніякого. До пенька їх прибили гвоздями, насипали туди землі. Прибиральниця посадила всередину бордові хризантеми, — продовжує директор. — Учителька малювання Лідія Українець розмалювала пеньок. І так поставили чобітки, ніби вони шагають.

У школі кажуть, що викорчувати пеньки важко і задорого — від 200 до 500 грн. Тому вирішили так прикрасити територію.

Зараз ви читаєте новину «До пенька цвяхами прибили два сині чоботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути