Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 18:12

Депутати зібрали гроші на погашення боргу інваліда

Депутати міськради Тульчина зібрали 740 грн, аби допомогти погасити борг за газ 74-річному Юхимові Войтюку. Він сліпий, безногий.

Депутат міської ради Валентина Бондар дала родині 476 грн. Новообраний голова райради Олексій Авраменко передав сотню. Решту грошей — депутати міськради, хто скільки міг.

Газ у будинку інваліда відключили у вересні. З ним живе дочка із сім'єю. Щоб уберегти тепло, на вхідних дверях вішали ковдру. Спали у верхньому одязі.

— Ви знаєте, чому так получилось? У нас старий котел. Коли сильний мороз, 900 "кубів" бере, тому з жовтня минулого року задолженость. Я потрошки розщитувалась. Получить папа пенсію, то 200 гривень однесу, — розводить руками дочка 48-річна Ірина Шухарєва.

Каже, що контролер їх попередив заздалегідь, але батько навесні ліг на операцію.

— Які були гроші — пішли на больницю. Приїхав додому, пальці стали чорніти. Довелося знову лікувати. Ми живемо лише на батькову пенсію 1400 гривень та чоловікову зарплату в 1000 гривень.

Головний інженер Тульчинського управління газового господарства Олександр Орлов говорить, що коли споживач має заборгованість місяць, то вони ще йдуть йому назустріч, а як уже два, то відключають.

— Коли батько — інвалід, то нехай дочка оформить субсидію. Я ж за них не буду це робити. Ми не відказуємо нікому, — запевняє Олександр Дмитрович.

Зараз ви читаєте новину «Депутати зібрали гроші на погашення боргу інваліда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути