четвер, 17 грудня 2009 18:46

Чотири нaші міста приймуть великий футбол

Автор: фото з сайту www.tymoshenko.ua
  На щастя, жодні з песимістичних прогнозів щодо Євро-2012 так і не справдилися
На щастя, жодні з песимістичних прогнозів щодо Євро-2012 так і не справдилися

Виконком УЄФА затвердив перелік із чотирьох українських міст, де пройдуть матчі континентальної першості з футболу 2012 року. Ними, як і було попередньо запропоновано та узгоджено, стали Київ, Львів, Донецьк і Харків. Крім того, столицю нашої держави остаточно обрано місцем проведення фіналу.

Таку приємну новину повідомила журналістам прем"єр-міністр Юлія Тимошенко одразу після розмови по мобільному телефону з президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом. Він оперативно сповістив з Мадейри главі уряду цю довгоочікувану інформацію. Давно прес-центр Кабінету Міністрів не вибухав оплесками, однак ця звістка не могла не запалити у серцях усіх присутніх гордість за нашу країну, яка всі останні місяці невтомно доводила європейській футбольній спільності свою спроможність забезпечити проведення заходів подібного масштабу.

— Це перемога всієї України, — не приховуючи емоцій, наголосила Юлія Тимошенко. — І зайвий доказ того, що наша країна здатна долати високі планки.

Прем"єр висловила особливу подяку Григорію Суркісу за виявлену колись сміливу ініціативу і невтомну віру у здійснення цієї національної мрії. Відзначила вона й роль президента УЄФА Мішеля Платіні, який дав Україні шанс відчути себе по-справжньому європейською країною. Завдяки цьому країна отримає сучасну транспортну й готельну інфраструктуру на півстоліття наперед. Адже її розбудова проводиться не лише в означених містах, а й на всіх теренах держави.

Юлія Тимошенко пригадала й гучні заяви великих політиків на кшталт: Євро-2012 в Україні не буде, заробітну плату й пенсії вчасно не виплачуватимуть тощо. Як засвідчила практика, все відбувається з точністю до навпаки. А жоден із песимістичних прогнозів, на щастя для України, так і не справдився.

Україна могла б бути позбавлена права на організацію Євро, якби уряд Тимошенко не виділив додаткових коштів для підготовки до турніру

Не змогло зупинити фінансування об"єктів першості й вето президента на відповідний закон, ухвалений Верховною Радою. Прем"єр вкотре закликала главу держави відкликати вето. Адже  передбачені документом кошти не мають жодного відношення до емісії, а є прибутком Національного банку.

Загалом, підтвердження вітчизняних амбіцій є чудовою нагодою для об"єднання зусиль усіх гілок влади заради благородної мети — гідного проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року, наголошує глава уряду.

Між тим, Україна могла б бути позбавлена права на організацію чемпіонату Європи з футболу 2012 року, якби уряд Юлії Тимошенко не виділив додаткових коштів для підготовки до турніру. Як повідомляє ТСН, про це заявив під час засідання Виконавчого комітету УЄФА президент Європейської футбольної асоціації Мішель Платіні.

— Якби українська влада не прийняла це рішення, то Україна могла б бути позбавлена права на організацію чемпіонату, — каже президент УЄФА. ТСН зазначає, що експерти УЄФА ретельно інспектували всі інфраструктурні об"єкти нашої країни щомісяця, а подекуди і частіше. Наша країна знайшла фінансові, організаційні та людські ресурси для втілення проекту Євро на 100%.


"Урядовий кур"єр"

Зараз ви читаєте новину «Чотири нaші міста приймуть великий футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути