Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 19:02

Чиновники відпочивають на дошці Євмінова

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  У кімнаті релаксації Вінницької міськради лікар Інна Хуторянська допомагає виконувати вправи на дошці Євмінова працівниці міського управління охорони здоров‘я Людмилі Мормітко
У кімнаті релаксації Вінницької міськради лікар Інна Хуторянська допомагає виконувати вправи на дошці Євмінова працівниці міського управління охорони здоров‘я Людмилі Мормітко

Із 4 січня на четвертому поверсі Вінницької міськради працює кімната релаксації для працівників. Там установили тренажери, шведську стінку.

Працює кімната з 9.00 до 18.00, перерва 13.00-14.00. Щодня приходять до 30 працівників.

— Коли цілий день сидиш за комп'ютером, так затікає спина і плечі, що вже несила працювати. Тоді на 5 хвилин забігаємо до кімнати релаксації, — 53-річна Людмила Мормітко з управління охорони здоров'я лягає на дошку Євмінова, що прикріплена до стіни під кутом 45 градусів. Тримається руками за спеціальні поручні.

— Ось так протягом хвилинки можна просто повисіти на дошці, — каже лікар кімнати релаксації 31-річна Інна Хуторянська. Раніше працювала терапевтом у поліклініці.

Допомагає Людмилі Степанівні на кілька секунд зафіксувати зігнуті в колінах ноги.

— Потім обов'язково слід опустити руки і в такому положенні побути півхвилини. Зразу підніматися, коли хребет щойно був у витягнутому стані, небезпечно.

Підходять до вібромасажера. Лікар одягає на плечі жінці спеціальні ремені хрест-навхрест. Радить триматися за ручку.

— Вібромасажер користується найбільшим попитом. Адже саме комірна зона найбільше страждає при сидячій роботі, — говорить Інна Володимирівна. — А ще жінки люблять масажувати стегна. Деяким так сподобалося, що купили подібні масажери додому. Є ще велотренажер. Чоловіки найчастіше займаються на шведській стінці, підтягуються або просто висять. А деякі жінки на стінці качають прес.

До кімнати релаксації чиновники звертаються й по медичну допомогу.

— У кого зуб болить чи голова, або шлунок — приходять за ліками. У нас є все для першої допомоги, — показує скляну шафу з ліками. — Міряємо тиск. Є кушетка, якщо людині погано, може тут відпочити. Або полежати, доки "швидка" приїде. Траплялося кілька раз, що викликали 003. Найчастіше, коли тиск піднімався або з серцем було погано.

У кімнату заглядає 26-річна Віра Поспєшил, завідувачка сектору дозвільних процедур управління земельних ресурсів.

— Можна? — прямує до дошки Євмінова. — У мене остеохондроз. Невролог сказав кожного дня займатися. Склав для мене комплекс вправ. Приходжу сюди хвилин на 10–15. Частіше після 17.00, як прийом людей закінчується.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники відпочивають на дошці Євмінова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути