пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:14

Через перекриття мосту дорога на Гнівань стала довшою

У селі Селище Тиврівського району на Вінниччині 24 жовтня шлагбаумом перекрили міст через Південний Буг. Тепер маршрутки з Вінниці до райцентру Гнівань доїжджають тільки до мосту. Далі пасажири йдуть пішки і сідають у маршрутки на іншому боці.

— Добре, що місяць тому дерев"яний місток зробили, а то б село було розірваним, — зауважує голова сільради Селища 50-річна Віра Бомко.

Старий міст завдовжки 200 м повністю демонтують.

— Він уже давно в аварійному стані був, — каже голова Тиврівської райадміністрації 52-річний Валерій Томчук. — Якщо ним їхала вантажівка, міст хитався. Боялися, що він може впасти.

Машини на місто Гнівань нині їдуть дорогою через селище Браїлів. "Гак" робить дорогу довшою на 22 км. Із Вінниці на Гнівань можна їхати через село Лука-Мелешківська. Так буде на 13 км довше, ніж через Селище.

— Найкоротший об"їзд був би через село Ровець. Усього три кілометри, але ґрунтова глиниста дорога. Вона розмокає, — пояснює голова Віра Бомко. — Через десять днів обіцяють зробити  тимчасовий понтонний міст недалеко від старого. Проїзд коштуватиме гривню. Його робитиме приватна фірма .

Новий міст із двостороннім рухом збудують за рік. На це облавтодору виділили 17,3 млн грн.

Його планували зводити на місці, що виходить на територію приватної садиби в Селищі. Керівництво автодору хотіло купити будинок, але не зійшлося з господарем у ціні. За ділянку той просив 2 млн грн. Тоді новий міст вирішили будувати на місці старого.

Зараз ви читаєте новину «Через перекриття мосту дорога на Гнівань стала довшою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути