четвер, 07 квітня 2011 17:17

Безвідсотковий кредит дадуть сім'ям із дітьми

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Володи-мир Бабошин: ”Термін видачі кредитів залежить від віку членів родини”
Володи-мир Бабошин: ”Термін видачі кредитів залежить від віку членів родини”

— Цього року на програму з будівництва і добудови житла виділили близько 7 мільйонів гривень, — розповідає голова обласного Фонду сприяння інвестиціям та будівництву Володимир Бабошин, 63 роки. — Торік отримали лише 2,6 мільйона. Кошти будуть витрачені на кредитування молодих сімей, які бажають будуватися чи придбати житло в сільській місцевості.

Хто має право на отримання пільгового кредиту?

— Молоді сім'ї, які живуть у селі й хоча б один із членів родини працює там. Де саме — немає різниці. Чи в соціальній сфері, чи у фермерському господарстві, головне — в селі. Кредит можна отримати на будівництво, добудову чи реконструкцію житла.

На який термін і під які відсотки його дають?

— Безвідсотковий кредит надаємо сім'ям, які мають трьох і більше дітей. Решті — під 3 відсотки річних. Сума залежить від того, на що будуть витрачати гроші. Найбільший кредит 100 тисяч гривень отримують на будівництво житла. На добудову і придбання — 50 тисяч. Також можна взяти кредит на проведення телефону чи підведення комунікацій. Термін видачі кредиту залежить від віку членів сім'ї, платоспроможності й виду робіт. Скажімо, на будівництво житла даємо на 20–30 років, на проведення телефону — лише на три роки.

У яких районах області найбільше беруть таких позик ?

— Найбільше у Барському, Чернівецькому, Оратівському і Шаргородському, Літинському районах. Усе через те, що обласний фонд наповнюється з районних бюджетів. Райони, які виділяють на це мало коштів, ми майже не кредитуємо. Найгірше ця програма діє в Немирівському, Мурованокуриловецькому і Могилів-Подільському районах.

Які документи потрібні для отримання кредиту?

— Треба написати заяву на ім'я голови фонду про надання позики. Взяти клопотання з органів місцевого самоврядування й райдержадміністрації. З собою принести ксерокопії паспортів, довідку про склад сім'ї, заяви всіх повнолітніх членів родини на отримання кредиту, довідки про зарплати. Решту документів — по ходу оформлення позики.

Грошей зазвичай треба чекати близько місяця після оформлення всіх документів. Усе залежить від наявності коштів у фонді та районному бюджеті.

Зараз ви читаєте новину «Безвідсотковий кредит дадуть сім'ям із дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути