четвер, 21 жовтня 2010 18:11

Безкоштовні групи продовженого дня відкриють у січні

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Вихователь групи продовженого дня 7-го ліцею Наталія Златогурська допомагає учням виконувати вправи
Вихователь групи продовженого дня 7-го ліцею Наталія Златогурська допомагає учням виконувати вправи

"Нема куди дитину подіти, — каже вінничанка 28-річна Наталія Мельник. — Уроки закінчуються опівдні. Раніше забирала доньку до себе на роботу. Але мала вовтузиться, заважає колегам. Ні погодувати, ні уваги приділити. Із жовтня в нашій школі відкрили платну групу продовженого дня. Віддаємо більш як 200 гривень у місяць. Разом сидять перші та другі класи".

Безкоштовні групи продовженого дня для учнів першого-четвертого класів скасували два роки тому. У Міністерстві освіти їх визнали нерентабельними. На прохання батьків при школах відкривають платні групи. Там діти можуть залишитися після уроків до 18.00.

У Вінниці безкоштовні групи продовженого дня збереглися в ліцеї №7 та у спеціалізованій школі для інвалідів.

— Учителі крім того, що допомагають робити домашні завдання учням, паралельно вивчають із ними іноземні мови — англійську та польську, — пояснює директор ліцею Олександр Сухомовський, 60 років. — Батьки платять тільки за харчування. Зараз це близько 5 гривень на день.

У міському управлінні освіти кажуть, що ситуацію з групами продовженого дня  переглядають.

— Плануємо з січня відкрити безкоштовні при кожній школі, — пояснює Ірина Божок. — У бюджет наступного року закладемо необхідну суму.

У Ладижині з міського бюджету для груп продовженого дня виділили 200 тис. грн.

— Ми з чоловіком працюємо на Ладижинській ТЕС, — розповідає 36-річна Наталя Семко, матір першокласниці Дарини. — О восьмій ранку вже на роботі, повертаємося о 18.00. Якраз забираємо доньку зі школи. Навіть не уявляю, що б робили, аби не було цієї продльонки.

— Безкоштовні групи продовженого дня для учнів першого-четвертого класів є майже в усіх райцентрах області, — пояснює головний спеціаліст обласного управління освіти Наталя Гонтар. — Найбільше — по 10 — діють у Могилеві-Подільському, Ладижині. У Хмільнику та Козятині по п'ять груп, у решті райцентрів по три-чотири. У Томашполі та Ямполі — усі платні.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовні групи продовженого дня відкриють у січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути