вівторок, 12 серпня 2008 18:24

Артезіанську свердловину бурять у Стадниці

Автор: фото: Тетяна КУЦ
  На Стадницькому полігоні 31-річний Максим Мартинюк (другий зліва) запевняє Володимира Гройсмана (праворуч), що показники води зі свердловини відповідають вимогам ”питна вода”
На Стадницькому полігоні 31-річний Максим Мартинюк (другий зліва) запевняє Володимира Гройсмана (праворуч), що показники води зі свердловини відповідають вимогам ”питна вода”

Сміття з Вінниці вивозитимуть до села Стадниця не більш як два роки. Такі терміни обумовлені в угоді між Вінницькою міськрадою й адміністрацією району. Доки полігон засипають землею, робоча група підшуковує ділянку для нового звалища.

8 серпня мер Вінниці 30-річний Володимир Гройсман заявив, що це місце можуть облаштувати до кінця року.

— Запрацює сміттєсортувальна станція, яка зменшить навантаження на полігон на 40%. Але де це буде — поки що не знаємо, — каже він.

Вінницька мерія пропонувала обладнати станцію на Стадницькому полігоні. Мали встановити обладнання, яке виробляло б електроенергію й подавало її до сусідніх сіл. Місцеві жителі пропозицію відхилили.

За дворічне використання Стадницького сміттєзвалища обласний центр заплатить району встановленням енергозберігаючих ліхтарів, дитячого майданчика, оздоровленням дітей та будівництвом водогонів у Стадниці. Будівництво артезіанських свердловин розпочали минулого тижня.

— Проектом передбачено буріння двох свердловин і будівництво вуличних водогонів, — повідомляє голова правління будівельної компанії "Водпроект" Максим Мартинюк, 31 рік.

Компанія займається проектуванням і будівництвом системи водопостачання в селі на замовлення Вінницької міськради. Спочатку пробурять свердловини та прокладуть систему водопостачання центральною вулицею міста. Згодом водогін прокладуть у селі Мала Стадниця, що поряд із полігоном.

— Розвідувальна свердловина пробурена, — розповідає Мартинюк. — Визначено, що основний водоносний горизонт на глибині 60–65 метрів. Якість води, відібраної з розвідувальної свердловини, чудова. Аналізи робила сучасна лабораторія вінницького водоканалу. За результатами вода зі свердловини з великим запасом відповідає вимогам ДСТУ (Державні стандарти України. — "ГПУ"). Коли ми робили відкачки з цієї свердловини, люди підходили, пили. Вони казали, що ця вода набагато краща, ніж у їхніх криницях.

Запас води в свердловині становить 10 куб. м/год. Потреба села — 7 куб. м/год. Максим Мартинюк повідомляє, що на випадок поломки насоса на першій свердловині будівельники одразу пробурять резервну. Працівники "Водпроекту" зазначають, що спорудження кожної свердловини займе 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Артезіанську свердловину бурять у Стадниці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути